Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Şubat 2015

Selami Öztürk, parlamentoya deneyimleriyle geliyor

Kadıköy’ün tanınmış deneyimli siyaset adamı Selami Öztürk, kimseyi ötekileştirmeden partili, partisiz tüm Türk halkına katkı sunabilmek adına Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

Kadıköy’ün deneyimli siyaset adamı Selami Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. 24 Şubat Salı günü aday adaylık müracaatını yapan Öztürk, 1 Mart Pazar günü CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı’nda yapacağı toplantıda aday adaylığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. 1970’li yılların başından bu yana Kadıköy’de aktif siyasetin içinde bulunan ve son 20 yıl Kadıköy Belediye Başkanlığı yapan Selami Öztürk, neden parlamentoya gideceğiyle ilgili İstanbul takipte haber sitemize önemli açıklamalarda bulundu. 

Çok uzun yıllardan bu yana parti içinde çeşitli kademelerde görev yaptığını ifade eden Kadıköy’ün marka ismi Selami Öztürk, “ İlçe yönetimi, İl Genel Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği ve 20 yıl da Kadıköy Belediye Başkanlığı yaptım. Şimdi aslında bakarsanız milletvekilliği için başvurmamın tek nedeni parti içiresinde yeteri kadar proje üretilememesi, topluma çözümlerin sunulamamasındaki eksikliği fark etmemden kaynaklanıyor. Belediye başkanı iken de bıraktıktan sonrada partinin çeşitli kademlerine gerek Kürt sorunuyla ilgili, gerek ekonomiyle ilgili gençlerin ve kadınların sorunlarıyla ilgili ve de toplumun diğer kesimlerin sorunlarıyla ilgili bir çok alanda raporların hazırlanması gerektiği konusunda görüşlerim ve uyarılarım oldu. İşin doğrusu tarlanın içerisine girmediğiniz müddetçe bu yukarıda saydıklarımı yapmanız mümkün olmuyor. Tarlanın dışından bunu böyle yap, şunu şöyle topla demekle olmuyor. Bu bakımdan bu parlamenter seçimini bir fırsat bilip, parlamento içerisinde hem bugüne kadar edindiğimiz deneyimlerimizle birlikte hem iyi bir kadronun oluşması dileklerimizle, hem de bizim gibi deneyimli isimler parti içerisindeki gençlerle birlikte halka çözümler sunabilecek bir umut olabilirsek, bir ışığı yakabilirsek ve o ışık içerisinde bir mum olabilmek bana büyük mutluluk verecektir. Yoksa tek başıma bir milletvekili olmam, benim için bir değer taşımayacağı gibi, bir anlamda ifade etmez, toplum için.” Dedi

“HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİM”

Konuşmasına devam eden Öztürk, “Tek amacım, Türkiye toplumuna, halkımıza ve partililerimize umut olabilmektir. Türkiye genel yönetim bakımından son derece gerildi. Sayın Cumhurbaşkanının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başladığı günde başlayan gerilim politikası maalesef toplumun bütün kesimlerinde yaygın hale gelmeye başladı. Ülke içinde mezhep ve bölgeye göre birbirinize bakarak değerlendirme yaparsanız, bunlar son derece ciddi sorunlar. Bütün bu sorunların aşılması ancak sevgiyi pekiştirmek, tekrar kucaklaşmak, herkese iş aş bulmak, acı günde beraber olmak, iyi günde onların başarısını kutlamakla olur. Eğer örgütüm bana da sahip çıkarsa, benim görevim bu olacak. İster parti içinde olsun, ister parti dışında olsun, bugüne kadar bunu yaptım. Kadıköy’de yüzde 20’lerde olan oyumuzu yüzde 70’lere çıkarırken parti dışındaki birçok unsurdan oy aldık. Buda hiç kimseyi ötekileştirmememizden kaynaklanıyor. Yine aynı politikayı hem parti içerisinde hem de parti dışından bu sevgi halkasını yaymaya çalışacağım. Bu nedenle adayım. Kendimi tamamen örgüte teslim ettim eğer örgüt onay verirse, sonra halka teslim edeceğiz kendimizi. Umuyorum buradan hayırlı iyi sonuçlar çıkar” diye konuştu.  

SELAMİ ÖZTÜRK’ÜN ÖZGEÇMİŞİ

28 Ağustos 1949 Yılında Muş Bulanık’ta doğdu.

Babası Akçadağ Köy Enstitüsü Mezunu öğretmen Sırrı Öztürk, annesi Fezile Öztürk. 4 kardeşi var.

İlkokulu Muş Bulanık Merkez İlkokulu’nda, ortaokulu Adapazarı Merkez Ortaokulunda tamamladı.

Parasız Yatılı sınavlarında Haydarpaşa Lisesi’ni kazanarak eğitimine İstanbul da devam etti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girerek avukat oldu.  Avukatlık stajını Kadıköy Adliyesi’nde yaptı.

Avukatlık Mesleğine Kadıköy de başladı. Bir süre serbest avukatlık yaptı.

Halen İstanbul Barosu’na kayıtlıdır. Eşi Sevgi Öztürk ise Baro’da delegedir.

SİYASİ HAYATI

Siyasi hayatı, 1967 yılında Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdiği gün CHP Sakarya Gençlik Kollarında kayıt olmasıyla başladı.

1975-1977 Yılları arası CHP Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

1977 Yılında CHP İstanbul İl Genel Meclis üyesi seçildi.

1980 Yılında Askeri darbe ile İl Genel Meclis üyeliği düştü.

1983 Yılında SODEP Kadıköy İlçe Örgütü’nün kurucuları arasında yer aldı.

1984-1989 Yılları arasında Kadıköy Belediyesi SHP Meclis üyesi seçildi. Ve Grup sözcüsü oldu.

1989-1994 Yılları arasında Kadıköy Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı ve Vekilliği görevlerini yaptı.

2004 ve 2014 yıllarında Kadıköy Belediye Başkanı seçilerek 20 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.   

AİLE VE SOSYAL HAYATI

Avukat Sevgi Öztürk ile evlidir.

Cem ve Sinem adlarında iki çocuğu vardır. Ada Ceyla ve Eda Meyra adlı iki torun sahibidir.

Fenerbahçe Spor Kulübü üyesidir.

Haydarpaşa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Onursal Başkanıdır.

 

 

Etiketler:
selyus