Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ağustos 2019

Selim Temurci, “’Pelikancı Çetesi’ FETÖ’nün metotlarını kullanarak yapılanıyor!”

Selim Temurci, “’Pelikancı Çetesi’ Fetullahçı Terör Örgütü’nün metotlarını kullanarak Türkiye’nin siyasetinde, medyasında, bürokrasisinde ve iş dünyasında yapılandığını düşünenlerden biriyim!”

AK Parti İstanbul önceki dönem İl Başkanı Selim Temurci, bir yayın organında yaptığı açıklamalarda partinin eski kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini ifade etti. Temurci, konuşmasında, Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi (Bosphorus Global) adıyla kendini kamufle eden Pelikanci Çetesi’ni de yerden yere vurdu!

“BİR BAŞBAKANI İNDİRECEK KADAR GÜÇLÜLER!”

Pelikancıları tarif eden Temurci, “’Pelikancı Çetesi’ Fetullahçı Terör Örgütü’nün metotlarını kullanarak Türkiye’nin siyasetinde, medyasında, bürokrasisinde ve iş dünyasında yapılandığını düşünenlerden biriyim! Ahmet Davutoğlu’nu AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlıktan uzaklaştıran süreci tetikleyen ve bu süreci başlatan yapıdır Pelikan Örgütü! Bir başbakanı indirecek kadar güçlüler!” dedi.

“AK PARTİ’NİN KURULUŞ FELSEFESİNİN TEMELİNDE İNSAN VAR”

AK Parti’nin zamanın ruhuyla yeni bir söylem, yeni bir ekip, yeni bir üslup ve kuşatıcı bir dile ihtiyacı olduğunu belirten Selim Temurci, “Türkiye’yi dolaşıyoruz, insanlarla istişare ediyoruz. İnsanlarımızda büyük bir umutsuzluk olduğunu söyleyeyim. Ama insanlarımızda birliğe ve umuda ihtiyacı olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Yine insanlarımızda korkuyu da tespit ettiğimizi söylüyoruz. Bu söylemleri dinlediğimizde ben yine de gerçek bir AK Parti’li olarak beni dinleyen herkese şunu söylemek istiyorum: AK Parti’yi öncelikle hepimizin içselleştirmesi lazım. Ne demek istiyorum? AK Parti etnik milliyetçilik yapamaz! Yöresel milliyetçilik yapamaz! Dini milliyetçilik yapamaz! AK Parti’nin kuruluş felsefesinin temelinde insan var. Şu anda Türkiye’nin ihtiyacı olan şey; zamanın ruhuyla yeni bir söylem, yeni bir ekip, yeni bir üslup ve kuşatıcı bir dile ihtiyacımız var. Ve bunlar AK Parti’nin kuruluşunda olan değerlerdi aslında! Sadece zamanın ruhuna göre bizim bunu revize etmemiz lazım. İlk tercimiz önce bunu denemek. Tüm bunlara rağmen AK Parti’yi özüne döndüremezsek parti kuracağız” diye konuştu.

selyus