Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Mayıs 2015

Sevilay Yükselir Ümraniye’de

Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde ‘Derin Devlet Düşüncesi ve Dünya’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Ümraniye Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü uhdesinde birçok kültürel faaliyetin altına imza atmaya devam ediyor. Alanında uzman olan ve gündem belirleyen önemli İsimleri Ümraniyeliler’le buluşturan Ümraniye Belediyesi Sevilay Yükselir’i konuk etti. Sabah Gazetesi’nde yazdığı yazılarla ve katıldığı televizyon programlarında yaptığı açıklamalarla adından sıkça söz ettiren Yükselir, ülke gündemine dair önemli konuları değerlendirdi. Düzenlenen söyleşi programına, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen söyleşide Sevilay Yükselir, Türkiye Cumhuriyeti’nin farklı yapılarla, derin devletlerle mücadelede epeyce yıprandığının altını çizerken, şimdilerde derin devletle mücadelede iyi bir noktaya gelindiğine işaret etti. Türkiye’de çok büyük bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Yükselir, Gezi Eylemleri’nde yapılamayanın paralel eli ile yapılmak istendiğini ifade ederek; “Asıl mesele seçilmiş iktidarı indirmek. Seçilmiş iktidarı seçimle indiremedikleri için başka yollara gittiler. Sokak olayları ile de bunu beceremediler. Paralel yapıyla derin devlet yeni bir yola girdi. Bu kapsamda bu yapıyla en büyük mücadeleyi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermektedir.” dedi.

Genel seçimlere doğru gidilirken provakatif eylemlere karşı itidal ve sağduyumuzu korumamız gerektiğinin altını çizen Yükselir, “Türkiye’de muhalefet kötü bir tablo çizmektedir. Muhalefet iktidarların hata yapmasını engeller. Ancak bizim ülkemizde yapıcı bir muhalefet maalesef yok. Muhalefet partileri sandıktan ümitlerini kesmiş ve sokak olaylarından şiddetten, darbeden medet umar hale gelmişlerdir” diyerek sözlerine son verdi.

Düzenlenen programda izleyicilerin sorularını da yanıtlayan Sevilay Yükselir, program sonunda salondan büyük alkış aldı.

Etiketler:
selyus