Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

SİZ YİNE DE İMAMOĞLU’NU HAFİFE ALMAYIN!

İstanbul’da seçim çalışmaları hareketlenmeye başladı. Partiler tarafından her ne kadar seçim startı verilmese de adaylar sahada çalışmalarını sürdürüyor. İlçe adaylarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları da ilçe ilçe geziyor.

CHP‘nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, kapanması zor gibi görünen oy farkını kapatmak için daha yoğun tempoda çalıştığı görülüyor.

Zaman zaman seçmenden ve teyzelerden tepkilerde alıyor ama o büyük bir olgunlukla eleştirilere saygı gösteriyor.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adı söylediğinde saygıdan kusur etmiyor ve buda ona artı getiriyor.

Ancak kendisine ‘hangi partiden adaysın’ diye sorulduğunda Cumhuriyet Halk Partisi deyince seçmen bir anda eskilere gidiyor ve İmamoğlu’nun işi zora giriyor!

Özellikle 40 yaş üstü seçmen, o kıtlık dönemleri, hastanelerdeki kuyrukları, susuzluğu, çöp yığınlarını, hizmetten yoksun yılları aklına getirerek İmamoğlu’nu oy vermeyeceğini söylüyor.

CHP’nin İslam düşmanı bir parti olduğuna inanan İstanbullu seçmen, Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhinde konuşması, yine PKK uzantısı bir parti olan HDP, Fetullahçı Terör Örgütü uzantısı bir parti olan İYİ Parti ile kola kola hareket etmesinden dolayı İmamoğlu’na oy vermeyecek…

Aslında Ekrem İmamoğlu bağımsız aday olsa belki de kazanma şansı daha yüksek olacak, kim bilir..!!

Tüm bu olumsuzluklara rağmen İmamoğlu’nun şansı yok değil…

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım peşin satan esnaf gibi rahat görünümü veriyor ama bu seçim hiç de öyle kolay olmayacak…

Yıldırım’ın ileriki günlerde tempoyu arttıracaktır diye düşünüyorum, aksi halde olacakları düşünmek bile istemiyorum!

Burada unutulmaması gereken en önemli gelişme ise CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na İstanbul’da en son seçimde yüzde 12,7 oy alan HDP, yüzde 8 oy alan İYİ Parti ful destek verecek!

AK Parti’ye ise yüzde 8 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi seçmeninin ne kadarı oy verecek kestirmek mümkün değil!

AK Parti teşkilatlarına buradan sesleniyorum: ‘seçim hiçte öyle söylendiği gibi kolay geçmeyecek’. Siz siz olun, 2 ay dışınızı sıkın ve 31 Mart akşamı başınız yastığa koyduğunuzda huzurlu uyuyun..

Muhalefet yerel seçimi genel seçim havasına sokup AK Parti’ye saldırıyor ve seçmenin kafasını karıştırmaya çalışıyor.

Onun içindir ki sahada hem hükümetin zamlarına, hem de ekonominin başındaki bakana tepki var…

Bakanı savunmak bir şey kazandırır mı bilmem ama zamların nedenlerini anlatacak donanımlı teşkilat mensupları çıksın seçmenin karşısına…

Sonuç olarak siz yine de İmamoğlu’nu hafife almayın, ters köşe yapıp sandıktan çıkabilir!

 

 

selyus