Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Nisan 2023

Sosyal Medya Uzmanı Amine Merve Aladağ, BBP Milletvekili adayı oldu

Amine Merve Aladağ, Genel Başkanlığını yaptığı Çocuk Elçileri Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin” düşüncelerini gerçekleştirme adına Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bu yana gelen, örf adet ve gelenekler doğrultusunda Genel Başkan Mustafa Destici’nin teveccühü ile BBP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu.

Tecrübeli Siyasetçi ve Sosyal medya uzmanı Amine Merve Aladağ, 14 Mayıs 2023 Seçimlerinde Cumhur İttifakı ortağı olan Büyük Birlik Partisi’nden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) en genç adaylarından olan Aladağ, seçim çalışmalarına Anadolu Yakası’nda 14 ilçede yoğun bir şekilde devam ediyor.

AMİNE MERVE ALADAĞ KİMDİR?

Amine Merve Aladağ, Kibar Holding’de 35 yıl muhasebe yöneticiliğinden emekli olan Osman Aladağ’ın kızı ve 1968-1980 yılları arasında Üsküdar Kuzguncuk’ta, Selami Ali Camii’nde imamlık yapan Hacı Ali Aladağ’ın torunudur.

1990 yılında Üsküdar İcadiye Mahallesi’nde dünyaya gelen ve genç yaşta milletvekili adayı olan Amine Merve Aladağ, aynı zamanda bir erkek çocuğa sahip annedir. Aslen Konyalı olan Aladağ, İlköğretimini Küçük Çamlıca, Derya Öncü Koleji’nde, liseyi Anadolu Kız Meslek lisesinde Grafik Tasarımı bölümünü okudu. Lise yıllarında staj eğitimi aldığı Kibar Holding’de iş hayatına başladı. 3 yıllık iş hayatı sırasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu Yüksek Okulunu kazandı. Üniversite hayatı sonrasında çeşitli kültürel ve sosyal anlamda pek çok kurs eğitimlerini tamamlayan Aladağ, Federal Film Akademisinden de dublaj eğitimi almıştır.

Siyaset hayatına 1993 yılından beri milli görüş içerisinde yer alan ve Necmettin Erbakan’ın önderliğinde siyaset yapan annesi sayesinde başlamıştır.

Aladağ, 2020 yılında Açık Öğretim Üniversitesinde, Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde okumaya başladı. Sosyal medya üzerinden algılarla farklı kutuplara yönlendirilmek istenen genç nesli, Radyo ve Televizyon Programları ile bilgi ve eğlenceyi birleştirerek bu algılardan etkilenmemeleri adına programlar yapmak istediğini belirten Aladağ, aynı zamanda sosyal toplum bilinci hakkında kendini geliştirmiş, daha faydalı nasıl olurum arayışı içindeyken, 2022 Aralık ayında açmış olduğu “Çocuk Elçileri Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin” genel başkanlık görevini de üstlendi.

Bu düşüncelerini gerçekleştirme adına Büyük Birlik Partisi lideri, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bu yana gelen, örf adet ve gelenekler doğrultusunda Genel Başkan Mustafa Destici’nin teveccühü ile İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu.

selyus