Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 31 Ekim 2019

STK’lardan Başkan Döğücü’ye destek

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’ye Uluslararası Belediyeler Birliği toplantısına katılmak için gittiği Londra’da PKK Terör Örgütü tarafından yapılan çirkin saldırıyla ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) kınama geldi.

Başkan Döğücü’ye destek veren STK’ların basın açıklaması;

“Tarih sahnesine çıktığı günden bu yana sürekli bir mücadele içerisinde olan ve bin yılı aşkın süredir Hakkın yanında adaleti hakim kılmak için mücadele eden ecdadın torunları olarak bizler de Hakkın yanında adaleti hakim kılmak için mücadele ediyoruz.

Son iki yüz yıldır; birçok ülkenin açıktan veya gizli saldırısına uğrayan ve her saldırıyı büyük fedakârlıklarla bertaraf edip zaferler kazanan milletimiz, son dönemde uluslararası güçlerin maşası olan terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmaktadır.

Milletimizin bütünlüğünü, ülkemizin bekasını, insanımızın huzurunu hedef alan terör örgütleri maddi, manevi; sosyal, siyasi, ekonomik vb. birçok alanda ülkemize zarar vermek için saldırmakta; çocuk, kadın, yaşlı demeden insanlarımızı katletmekte; dinimizin ve uluslararası hukukun korunmasını zorunlu kıldığı nesil, can, mal, akıl ve dine zarar vermektedir.

Yurt içinde ve yurt dışında ülkemize saldırılarda bulunan terör örgütlerinden biri olan PKK Terör Örgütü, bu hafta başında Londra’da düzenlenen Uluslararası Belediyeler Birliği Toplantısına katılmak üzere giden Sancaktepe İlçe Belediye Başkanımız Sayın Şeyma Döğücü hanımefendiye saldırıda bulundu.

Sancaktepe’de eğitim, kültür, sanat, spor, insani yardım gibi alanlarda çocuk, genç, yaşlı; kadın, erkek herkese ve her kesime hizmet üreten; topluma faydalı olmak için hiçbir maddi karşılık beklemeden çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları olarak Ülkesine, iline, ilçesine hizmet etmek için yola çıkan ve halkın büyük desteği ile seçilen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü hanımefediye yapılan menfur saldırıyı, barış pınarı harekatını hazmedemediği için Avrupa’nın çeşitli yerlerinde vatandaşlarımıza yapılan saldırıları kınıyor; kim tarafından ve kime karşı yapılırsa yapılsın her türlü terör eylemini lanetliyoruz. Bu ve benzeri her türlü terör saldırısına karşı olduğumuzu Sancaktepe halkına ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.” ifadelerine yer verildi.

selyus