Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Tamam da AK Parti’nin hiç mi suçu yok?

AK Parti’liler ve o meşhur kuşun trolleri, sosyal medyada İETT’nin yanan, bozulan ve kaza yapan otobüslerini paylaşarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiriyor.

Bunlar haklı eleştiriler.

Bir kişi işten çıkarmayacağım demesine rağmen 14 bin kişiyi işten çıkarmasını, Haliç’in durumunu, denizdeki musilajları, 2 yılda 123 milyar borçlanmayı, metro inşaatlarındaki beceriksizlikleri, çöp yığınlarını, İstanbul’un sele teslim görüntülerini, tutulmayan sözleri sürekli paylaşarak “Ekrem İmamoğlu İstanbul’u yönetemiyor” deniyor.

Doğru, İmamoğlu İstanbul’u yönetemiyor.

Haklısınız..

Tamam da algıcı-çalgıcı İmamoğlu’na İstanbul’u kendi ellerimizle biz teslim etmedik mi?

Bunda AK Parti’nin hiç mi suçu yok?

Geçen dönem rahmetli Kadir abimiz istifa ettirilip yerine İstanbul’daki 25 AK Parti’li belediye başkanının içinden en başarısız olan Mevlut Uysal’ı sırf birilerinin adamı diye İBB meclisinde biz seçmedik mi?

İki yıldan fazla bir zaman görevinin başındayken İstanbul’da hizmetleri aksatan Uysal değil mi?

Geçmiş dönemler İBB meclisini çok yakından takip eden taraflı bir gazeteci kimliğimle elimi vicdanıma koyarak diyorum ki: ‘İstanbul’da AK Parti’ye, görevde olduğu süre içinde kan kaybettiren Mevlut Uysal, İBB seçimlerini kaybetmemizin sorumlularından biridir’.

Seçim satına girdiğimiz de adayın 50 korumayla dolaşmasının yanı sıra, AK Parti tarihinin gelmiş geçmiş en lüzumsuz il başkanının da beceriksizliği eklenince seçimi kaybedip İBB’yi CHP’li İmamoğlu’na altın tepside sunduk.

Eğer Kadir abinin istifa ettiği o geçiş döneminde İstanbul ilçelerinde başarısı pik yapmış Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’u gibi karşılığı olan isimlerden birini İBB Meclisinde seçseydik ve 2019 yerel seçimlerde de İBB adayı gösterseydik bugün İstanbul’da İmamoğlu garabetini yaşamayacaktık!

Bu arada unutmadan söyleyeyim; İBB seçimlerinde AK Parti içinden 10 binlerce, kim bilir belki de 100 binlerce şerefsiz İmamoğlu’na oy verdi.

Buda ayrıca tartışılacak bir konu.

Kalın sağlıcakla…

selyus