Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Aralık 2015

Taziye evlerine bir göz atın!

Bingöl’ün Yayladere Belediyesi’ne Taziye Evi yapması için gönderdiği 1 milyon 100 bin + KDV Türk Lirası başını bir hayli ağrıtan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, çıkan haberler üzerine basını mahkemeye vermekle tehdit etmeye başladı! Başkan Nuhoğlu, bu fotoğrafta gördüğün yerlerin tamamı taziye evidir haberin olsun! 

Kadıköy Belediyesi’nin Bingöl Yayladere’ye taziye evi yaptırmasıyla ilgili tartışma iyice kızıştı. Bazı basın yayın organlarında “Kadıköy Belediyesi PKK için taziye evi mi yaptırıyor?” haberi üzerine Kadıköy Belediyesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Kadıköy Belediyesi hakkında “taziye evini geri çek” şeklinde sosyal medyada yürütülen hashtag çalışmaları geniş yankı uyandırdı.

Kadıköylüler, kendi yönettiği ilçeye doğru dürüst bir yatırım bile yapmayan Kadıköy Belediyesi’nin yıllık bütçesi 1 milyon lira bile olmayan Bingöl Yayladere Belediyesi’ne yaklaşık 1.500 milyonu lira göndermesine çok büyük tepki veriyorlar.  

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun ekibine “Bana bu yanlışı nasıl yaptırdınız” şeklinde kızdığı iddia edildi.

Yoğun tepkiler üzerine Kadıköy Belediyesi yazılı açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada Kadıköy Belediyesi, “yardımlarımızı insanların siyasi görüşlerine göre değil, ihtiyaçlarına göre belirliyoruz” dedi. Bilinçli olarak hedef gösterildiklerini savunan Kadıköy Belediyesi, AK Parti Grubu ile birlikte karar verdiklerini ifade etti.

AK Parti kanadından ise cevap gecikmedi. AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin yaptığı açıklamada  “2 Kasım 2015 tarihinde yapılan Kadıköy Belediye Meclis Toplantısında alınan karar çok açıktır. Bu karara göre AK Partili Meclis Üyelerimiz Kadıköy Belediye Meclisinde teklif edilen “Bingöl Yayladere İlçesi’ne Taziye Evi için 1.100.000TL+KDV tutarındaki yardımın yapılmasına karşı çıkmıştır.” Oysa bu karar CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiştir.

AK Parti Grubu olarak biz, Kadıköy Belediyesi’nin; daha Kadıköy’e elle tutulur önemli bir eser yapamadan ve Kadıköylülerin rızasını almadan Kadıköy’ün parasının sorumsuzca başka yerlerde harcamasına karşı çıkıyoruz.

Yine Güneydoğu’daki Taziye evlerinin birçoğunun PKK Terör Örgütü Kampları olarak kullanıldığı ve bu şekilde kullanılan yerlerin hepsinin TSK tarafından yok edildiği bilinen bir gerçektir. Umut ediyoruz ki; Kadıköylülerin parasıyla yapılan bu taziye evi de benzer şekilde kullanılmaz ve Kadıköy Belediyesi böyle bir şeye alet olmaz. İnanıyorum ki, Kadıköylüler kendi parasıyla yapılanların takipçisi olacak ve sorumsuz siyaset yapanlara gereken cevabı verecektir” dedi.

Kamuoyundaki yoğun tepkilerin ardından Kadıköy Belediyesi’nin Taziye Evi kararını değişip değişmeyeceği ise merak konusu oldu.

selyus