Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Aralık 2015

Üsküdarlı AK Kadınlardan Ensar bir duruş

AK Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın Başkan Songül Kavalcıoğlu’nun öncülüğünde yürüttüğü kampanyada elde edilen malzemeler tırlara yüklenerek İHH aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi. Tırların gönderileceği saatte bir basın açıklaması yapan AK Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu, ekibiyle birlikte ‘Ensar’ bir duruş sergilediler.

Suriye, Rusya ve İran’ın üçlü kumpasıyla yoğun bombardıman altında yaşamlarını çok zor şartlarda sürdürmeye çalışan Bayırbucak Türkmenlerine AK Kadınların merhamet eli uzandı. AK Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın başlattığı yardım kampanyasında beklenenden fazla ihtiyaç malzemesi toplandı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu’nun öncülüğünde yürütülen kampanyada elde edilen malzemeler 5 tıra yüklenerek İHH aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi. Tırların gönderileceği saatte bir basın açıklaması yapan AK Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu, ekibiyle birlikte ‘Ensar’ bir duruş sergilediler. İlçe Başkanı Halit Hızır, basın açıklaması yapan Başkan Kavavlıoğlu’nu yalnız bırakmadı. 

“ÜMMET BİLİNCİYLE MAZLUM KARDEŞLERİMİZİN YARALARINA MERHEM OLMAYA GİDİYORUZ”

Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen Peygamberin ümmeti olduklarını ifade eden Kadın Kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu, “Suriye’de iç savaş ve şiddet her geçen gün daha da ağırlaşmakta. Özellikle Bayırbucak’ta ki Türkmen kardeşlerimiz kıtlıkla mevsim şartlarının kötüleşmesiyle birlikte zor yaşam koşullarıyla kıtlıkla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Biz, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen Peygamber Efendimizin (S.A.V.)  ümmetiyiz! Komşumuz Suriye’de ki sıkıntıya kayıtsız kalmamız düşünülemez. Ümmet bilinciyle mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya gidiyoruz.

AK Parti Üsküdar İlçe Kadın Kolları ve Mahalle Kadın Kolları Teşkilatları olarak Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık. Kampanyamızı, bugün güzel neticeler alarak bitireceğiz. Hanım Sultanlar Şehri Üsküdar’ın hanımlarının evlerindeki iki makarnadan birini bağışlamaya niyetiyle topladıkları kuru gıdalar, kiloları aşıp tonlara varmıştır” diye konuştu.

“ÖRDÜKLERİMİZE SEVGİMİZİ DE KATTIK”

Konuşmasına devam eden Başkan Kavalcıoğlu, “Kadınlarımız mahalle esnaflarından da destek alarak oluşturdukları iki tır yardım malzemesini İHH aracılığıyla bugün yolcu ediyoruz. En küçük yardımların bile hayati önem taşıdığı şu günlerde hanımlarımızın 5 bin yumak iple sevgilerini de katarak kendi elleriyle ördükleri örgüleri oradaki kardeşlerimize göndermenin heyecanını yaşamaktayız.

Temel gıda, giyim, ilaç ve daha bir çok malzeme ile kardeşliğimiz, sevgimizi, muhabbetimizi de gönderiyoruz. İnsani yardımın dili, dini ve ırkı yoktur. Mazlum her zaman mazlumdur ve bizlerde her zaman mazlumun yanındayız. Her kesimden vatandaşımız bu yardım kampanyasına duyarlılıkla katılım sağlamıştır. Bu kampanyada emeği geçen kadın kollarımıza ve tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.

Dileğimiz odur ki yaşanan savaş biran evvel bitmesi ve halkın refahlı, huzurlu günlere kavuşmasıdır. Tabi gönderdiğimiz yardımlarla Türkmen kardeşlerimizin sıkıntılarının bir nebze de olsa durmasıdır” dedi.

İlçe Başkanı Halit Hızır, kadın kollarına önemli bir kampanyayı başarıyla bitirdikleri için teşekkür etti. Hızır, “Başta Kadın Kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu olmak üzere, kadın kolları ekibinden, emeği geçen ve katkısı olan herkesten Allah razı olsun” dedi.  

 

selyus