Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Mayıs 2022

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Avukat Abdullah Güler oldu

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı seçilen Avukat Abdullah Güler, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, kıymetli komisyon üyelerimizin teveccühleri ile seçildiğim Adalet Komisyonu Başkanlığı görevimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, dua ve destekleri için herkese teşekkür ediyorum.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu, başkanlık seçimi için Komisyon Başkanvekili Ramazan Can başkanlığında toplandı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un istifasıyla boşalan komisyon başkanlığına AK Parti İstanbul Milletvekili ve Komisyon Üyesi Avukat Abdullah Güler seçildi. Seçimlere 13 AK Parti, 4 CHP, 3 MHP, 1 HDP ve 1 İYİ Parti’li üye katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Avukat Abdullah Güler, komisyon seçiminin hemen ardından bir açıklama yaptı.

Güler yaptığı açıklamada: “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, kıymetli komisyon üyelerimizin teveccühleri ile seçildiğim Adalet Komisyonu Başkanlığı görevimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, dua ve destekleri için herkese teşekkür ediyorum.

Rabb’im muvaffak eylesin.

Bu vesile ile tensipleri için başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop‘a, AK Parti Grup Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz’a, AK Parti Meclis Grubumuza ve Adalet Komisyonu Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.”

ABDULLAH GÜLER KİMDİR?

Abdullah Güler, 28 Mart 1969’da Sivas’ta doğdu. Baba adı Ahmet Ali, anne adı Fatma’dır.

Hukuk Müşaviri, Avukat. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

İstanbul’da uzun yıllar serbest avukat olarak çalıştıktan sonra, TOKİ Başkan Danışmanı ve Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2003-2015 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptı. İstanbul Milletvekili olan Güler, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı görevini üstlendi. Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Güler orta derecede İngilizce bilmektedir.

selyus