Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Ocak 2016

TBMM Dilekçe Komisyonu toplandı

TBMM Dilekçe Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda bir konuşma yapan Satır, “Ümit ederim ki bu dönemde ve bu heyetle İçtüzüğün ve yasaların bize yüklediği bu görevi layıkıyla yerine getiririz. Yeni yasama dönemindeki çalışmalarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Satır, Dilekçe Komisyonu’nun denetim faaliyeti yapan bir komisyon olduğunu, komisyonun yıllar içinde çok önemli yasal düzenlemelere zemin hazırladığını belirtti. 

24. Dönem’den aktarılan dilekçe sayısının 5 bin 907, 25. Dönem’den bu döneme aktarılan dilekçe sayısının da bin 458 olduğunu açıklayan Satır, “26. Dönem’de yeni gelen dilekçe sayısı 731, havale edilen dilekçe sayısı 378, karara bağlanan dilekçe sayısı 901, cevap bekleyen dilekçe sayısı 153, hıfzedilen dilekçe sayısı da 2’dir. Toplam 7 bin 842 dilekçe bugün itibariyle komisyonumuzda işlemde bulunmaktadır” diye konuştu.

Satır, “Ümit ederim ki bu dönemde ve bu heyetle İçtüzüğün ve yasaların bize yüklediği bu görevi layıkıyla yerine getiririz. Yeni yasama dönemindeki çalışmalarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplantıda uzmanlar tarafından komisyonun çalışmasıyla ilgili bilgi verildi.

Komisyon toplantılarında tam tutanak tutulması ve elektronik dilekçe sistemi üzerinden alınan dilekçelerin, elektronik olarak cevaplandırılması ve ilgililere e-Dilekçe sistemi üzerinden tebliğ yapılmasına ilişkin karar alındı.

DİLEKÇE KOMİSYON ÜYELERİ

1) Başkan / Mihrimah Belma Satır (AK Parti – İstanbul)

2) Başkanvekili / İsmail Bilen (AK Parti – Manisa)

3) Sözcü / Canan Candemir Çelik (AK Parti – Gaziantep)

4) Katip / Ramazan Can (AK Parti – Kırıkkale)

5) Üye / Osman Mesten (AK Parti – Bursa)

6) Üye / Orhan Kırcalı (AK Parti – Samsun)

7) Üye / Fikri Demirel (AK Parti – Yalova)

8) Üye / Özcan Ulupınar (AK Parti – Zonguldak)

9) Üye / Erkan Aydın (CHP – Bursa)

10) Üye / Bülent Öz (CHP– Çanakkale)

11) Üye / Aytun Çıray (CHP – İzmir)

12) Üye / Alican Önlü (HDP – Tunceli)

13) Üye / Muharrem Varlı (MHP – Adana)

selyus