Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

TEMAYÜLLE İLGİLİ ANALİZLERİM!

AK Parti Genel Merkezin talimatıyla İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen 27. Dönem Milletvekilli Aday Adayı Temayül Yoklaması’nda izlenimlerimi ve partililerle birebir yaptığım konuşmalardan çıkan sonuçları okurlarımızla paylaşmak istedim…

Öncelikle 3 bölge temayül yoklamasının tek çatı altında yapılması tam bir acemi siyasetçisi işi. Oy kullanmaya gelenlere eziyet edildi. Oradaki parti görevlilerinin ikide bir lütfen oylarınızı çabuk kullanınız, sırada çok bekleyenler var diye anons etmesi de teşkilatı ayrıca sinirlendirdi!

Daha önceleri üç ayrı bölgede yapılan temayül yoklamalarında herhangi bir izdihamın yaşanmadığı gibi teşkilat mensupları da acele etmek zorunda kalmamıştı…

Bir başka olumsuz gelişme ise İBB Sinan Erdem Spor Salonu güvenlik amiri kimse kesin FETÖ’cudur ve derhal hakkında işlem yapılmalıdır!

Bu ne hiddet diyeceksiniz! Salonda bulunan mescide kimseyi sokmayın diye güvenlik elemanlarına telsizle talimat verdi bu saygısız amir! Mescide sokulmayan teşkilat mensupları ile güvenlik görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Hem erkekler hem de bayanlar duvar arkalarında köşelerde karton üzerinde namaz kılmak zorunda kaldı. Buna ne hakkı var bu saygısızların..!!

Teşkilat mensupları bu gelişmeye tepki koysun ve İBB’yi kötülesin diye sanki kasıtlı yapılmış gibi geldi bana!

Temayül yoklamasının altı çizilecek olumlu konusu ise, teşkilatlara oy kullanırken karışılmadı ve onlar özgür iradeleriyle milletvekili aday adaylarını seçtiler.

Birinci Bölge temayül sonuçlarıyla ilgili bir tahmin yapacak olursak, önceki İl Başkanı Dr. Selim Temurci ile Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İffet Polat açıkara önde çıkarlar sandıktan. Bunların dışında favori gösterilenler arasında sadece 7-8’i sandıklardan güçlü çıkacak. Birde sürpriz yapacaklar var. Kendilerini teşkilatlara sevdirmiş ve güven vermiş bu isimlerin sayısı da 5’i geçmez… Favorilerin ve sürpriz yapacakların içinde Doğu ve Güneydoğulu aday adaylarının olması da sevindirici. 2015 Kasım Genel Seçimlerinde listelere yazılma konusunda büyük bir haksızlığa uğrayan Kürt vatandaşlarımız, bu seçim öncesinde parti içinde özellikle adaletli bir liste yapılmasını istiyor. Şahsen ben de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda gereğini yapacağına inanıyor ve kazanacakları sırada 8-9 tane isime yer vereceğini tahmin ediyorum.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye genelinde yapılacak olan temayül yoklamalarından ciddi anlamda listelere isimlerin gireceğini işaret etmişti..

Reisin bu açıklamasından yola çıkarak İstanbul’un 98 milletvekili listesinde 30’a yakını temayüllerden çıkan isimlerden yazılacağına inanıyorum.

Bir de önceki ilçe başkanlarının içinden aday adayı olanların da listelerde ciddi bir şekilde kendilerine yer bulacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçimden dolayı sahayı çok iyi bilen bu isimlerin tecrübelerinden yararlanacaktır..

İstanbul 1. Bölgeden TBMM’de olan 16 milletvekilinden listeye girenlerin sayısı 6-7’yi geçmez. Onun için 35 kişilik listeye fazlasıyla yeni isimler girecek olması teşkilatlara yeni bir heyecan getirecek…

Yazımı, temayül yoklamasına katılan milletvekili aday adaylarına başarılar dileyerek noktalıyorum.

 

selyus