Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

TEŞKİLATLARIN KOMPLEKSLİ HALLERİ!

Köşemden ilk defa böyle bir konuyu yazmak zorunda kaldım. AK Parti teşkilatları o eski samimi, candan birlikteliğini ne yazık ki kaybetmek üzere!

Partin ilk kurulduğu yıllardan geçtiğimiz 6-7 sene öncesine kadar kutlu dava bilinciyle oluşan aile bağlarını ne yazık ki yitirmek üzere!

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak teşkilatlarımızı bir nebze motive edebilmek için zaman zaman haberler yapıyoruz.

Hatta her yıl düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen “Alanında İz Bırakanlar” ödül törenlerinde ilçe, başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları ve teşkilatların sosyal medyacılarına ödül veriyoruz. Bizimkisi karınca kararınca küçük bir iyilik hareketi.

Onlar esas ödülü seçimlerde başarı gösterince alıyor zaten. Tabii ki bazı ilçeler o gayretli çalışmalarından dolayı daha fazlasını hak ediyor…

Ama bazı ilçeler var ki hep küçük işlerle uğraştığından partisi için bir şey üretemiyor. Hal böyle olunca  o ilçelerde, bir şeyler yapmanın gayreti içinde olan ekiplerin kıskanıldığından mıdır, küçük düşündüğünden midir nedir motivasyonunu kırılıyor.

Şimdi öncelikle şunu belirteyim; bu fakir de teşkilatların içinden geldi. Teşkilatçılığı ciğerlerine kadar yaşayan birisiyim..

Teşkilatçılık gönüllülük esasına dayalı yapılan bir iştir.

Tamamen gönüllü ve özverili emek verilen bir alan olduğu için buralara resmi kurummuş gibi muamele yapmak kimsenin haddine değildir.

Özellikle de mahalleler tamamen aşkla ve şevkle partiye hizmet edilen bir yerdir.

Mahalle teşkilatlarının ruhunu anlamak için hem oralardan gelmek lazım, hem de onlar gibi dava aşkının olması lazım!

Sitemizi kurduğumuz yıldan bu yana ilçeleri ve mahalleri fırsatımız oldukça haber yapıyoruz.

Özellikle mahalleler haber olduklarında motive olduklarına şahit oluyoruz.

Geçtiğimiz günlerde bir mahallenin kadın kollarını haber yaptık. Bize gelen duyumlara göre nasıl haber yaptırırsın diye o mahalle kadın kolları başkanına tepki vermişler ilçe kadın kollarından!

Neymiş; haber olabilmek için ilçeden izin alacakmış, ilçede ile soracakmış, il onay verirse haber yaptırabileceklermiş!!

Bu nasıl bir zihniyettir?

İyi o zaman mahalle, ilçeden, ilçe ilden, il genel merkezden, genel merkez genel merkez kadın kolları başkanından, genel merkez kadın kolları başkanı da reisten izin istesin falanca mahalle haber olmak istiyor izniniz var mı diye!!!

Mahalleler partilerin eli ayağıdır. Mahalle teşkilatların güçlü ve moralli olmadı mı ilçende güçlü olamaz!

Bir de yine bir ilçe kadın kolları yönetiminde bir kardeşimiz, tanıtım medya biriminde görev yaparken sosyal paylaşımlarının birinde tanıtım medya birim başkanını etiketlememiş ve sadece Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mahir Ünal’ı etiketlemiş diye yönetimden gönderdiler. Vay sen beni nasıl etikitlemezsin, ben sana yapacağımı bilirim misali uzaklaştırıldı kardeşimiz… Görüyorsunuz nelerle uğraşılıyor!

Düşünebiliyor musunuz ne halde teşkilatlar?

O görevden uzaklaştırılan kardeşimizi yakından tanıyan ve Allah için partiye çok faydası olduğuna şahitlik edeceğim bir dava gönüllüsü…

Kimseyi kaybetme zamanı değil. Hele ki faydası olanın elinden tutup zorla getirmek lazım partiye..

Benim şahsen bu tür küçük işlerle uğraşan yetkililere tavsiyem, Türkiye’nin zor günlerden geçtiği bir süreçte uzaklaştırdığınız insanları çağırın kompleks yapmadan özür dileyin ve yeniden kazanın.

Bir diğer konu ise sizin tabi ki haberiniz olsun ama bırakın isteyen haber olsun…

selyus