Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Eylül 2023

Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti’den istifa ederek YRP’ne katıldı

Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri Orçun Şekercioğlu, Osman Affan Özkan ve Mehmet Mantar AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi (YRP) saflarına katıldılar. Ümraniye’de deprem etkisi oluşturan bu gelişme sonrası AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

Önceki dönemler AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan 15 Temmuz Gazisi Orçun Şekercioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi ve saygısının devam edeceğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi’nin yeni üyelerine rozetlerini takan Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, “Bugün mübarek Cuma gününde Yeniden Refah Partisi Genel Merkezimizde çok hayırlı bir adım atıldı. AK Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Belediye Başkan Vekili Orçun Şekercioğlu ve kendisiyle birlikte iki meclis üyemiz daha AK Parti’den Yeniden Refah Partimize katıldılar. Kendilerine rozetlerini taktık. Partimize katılımlar Türkiye genelinde büyük bir hızla devam ediyor. Bundan sonra daha da hızlanarak devam edecek. Ümraniye Belediyemizde de Yeniden Refah Partisi Meclis Grubumuz bu arkadaşlarımız sayesinde kurulmuş olacak. Partimize katılan arkadaşlarımıza, ülkemize, partimize hayırlı olsun inşallah.”

“20 YILDIR SİYASET YAPTIĞIM AK PARTİ’DEN AYRILMIŞ BULUNUYORUM”

Şekercioğlu açıklamasında şunları söyledi: “Çok değerli gönül dostlarım, sosyal medya arkadaşlarım ve aziz vatandaşlarımız; Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yakın bir takvimde şahsi siyasi tavrımın bundan sonraki durumu ile ilgili açıklamada bulunacağımı ifade etmiştim. Çok sayıda gönül dostum, ağabeyim, kardeşim ve vatandaşlarımızla yaptığım istişareler sonucu bugün itibari ile siyasi yaşamıma Yeniden Refah Partisinde devam etme kararı aldım. Rozetimizi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız sn. Dr. Fatih Erbakan’ın takdiminde takmış olduk. Rabbim hayırlı ve uğurlu eylesin. Bu vesile ile 20 yıldır siyaset yaptığım AK Parti’den ayrılmış bulunuyorum. Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına sevgimin ve saygımın daim olacağını söylemek isterim. Bugüne kadar birlikte görev yaptığım tüm AK Parti kadrolarına teşekkür ediyorum. Yeniden Refah Partisinde vazife alma sürecimde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla..” dedi.

 

selyus