Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 10 Mart 2024

Ümraniye Belediyesi’nin üç önemli projesi yoğun katılımla açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ümraniye Osmangazi Millet Bahçesi’nin ve yapımları tamamlanan atık aktarma merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki’ye Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım eşlik etti. 

Ümraniye’de yapımı tamamlanan Osmangazi Millet Bahçesi, Sıfır Atık Proje Lansmanı ile Hekimbaşı ve Esenkent atık aktarma merkezlerinin açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Davut Gül, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tuğba Işık Ercan ile Hulki Cevizoğlu, Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın ve vatandaşlar katıldı.

“BİZİM ARKADAŞLARIMIZ GERÇEK BELEDİYECİLİK YAPIYORLAR”

Açılışta konuşan Bakan Özhaseki, “Bizim arkadaşlarımız gerçek belediyecilik yapıyorlar, her gittikleri yerlerde imkanlar neyse onları seferber ediyorlar. Ama benim anlamakta güçlük çektiğim bir belediyecilik anlayışı çıktı. O da algı belediyeciliği. Gerçekten anlayamıyorum, İstanbul’a deprem gelecek deniyor, bütçe şu kadar ama algı operasyonları için ayrılan bütçe tam 2 misli ve sadece reklam için veriliyor. Ve onlardan isteniyor ki biz tatile gidelim ama sen bizi çalışıyor gibi göster. Vatandaşların hakkından keserek sosyal medya fenomenlerine büyük paralar vererek algı operasyonları çekiyorlarsa benim şahsım adına hakkım haram olsun” dedi.

“VAATLERİMİZİ BİR BİR GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise, “Daha ilk günden kolları sıvadık, verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmaya başladık. Biz Ümraniye’ye daha yaşanılabilir bir Ümraniye sözü verdik. Ümraniye’ye şehrin cazibe merkezi olma sözü verdik. Daha fazla yatırım, daha fazla kalıcı eser sözü verdik. Her türlü olumsuzluğa rağmen, pandemiye, 6 Şubat depremlerine, yangın ve sel felaketlerine, salgının sebep olduklarına rağmen vaatlerimizi bir bir gerçeğe dönüştürdük” şeklinde konuştu.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇELERİNDEN

147 bin metre kare alana inşa edilen ve İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden biri olan Osmangazi Millet Bahçesi dumansız hava sahası olma özelliği taşıyor. Millet bahçesinde, doğalgaz ile çalışan ve tek seferde yüzlerce ailenin mangal yapmasına imkan sağlayan 5 adet barbekü alanı, bin 256 metrekare alana kurulan 300 kişilik kapasitesiyle yaklaşık 20 bin kitaba ev sahipliği yapan Osmangazi Millet Kütüphanesi bulunuyor.

selyus