Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Temmuz 2015

Ümraniye Teşkilatının birlik, beraberlik sofrası

AK Parti Ümraniye Teşkilatı’nın düzenlediği iftar programı, Ümraniye Belediyesi Hekimbaşı Spor ve Sosyal Tesisleri’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı’nın, Ümraniye Belediyesi Hekimbaşı Spor ve Sosyal Tesisleri’nde verdiği iftar yemeğine ilgi yoğundu. İftar programına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Teşkilatın eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, AK Parti mahalle başkanları, mahalle teşkilatları, STK Temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Bugün burada kardeşlik sofrasında hep beraber bir aradayız. Rabbim, bizleri böylesine güzel sofralarda buluşturduğu için hamd olsun” dedi. Enver Sedat Çakıroğlu; “ 7 Haziran’da Türkiye’nin kader seçimi dediğimiz çok önemli bir seçimi gerçekleştirdik. Bunun için teşkilatlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz seçim çalışmalarını yürüttük. Sonunda da Türkiye’deki bütün ittifaklara rağmen en yakın rakibine 16 puan fark atarak, AK Parti’yi sandıktan birinci olarak çıkarttık. Bu vesileyle hem teşkilat mensuplarına hem de milletimize teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı iftarlar diliyorum. Şimdiden yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

“RABBİM BİZİ MUZAFFER ETSİN”

İftar programında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “ Biz dediğimiz, beraber dediğimiz, hep birlikte yol yürüdüğümüz yol arkadaşlarımızla birlikte güzel bir akşamda bir araya geldik. Rabbim’e çok şükür ki, bugünleri bizlere gösterdi” dedi. Başkan Hasan Can, “ Geçmişte olduğu gibi hak davanın, onurlu davanın, insanların, mazlumların yanında yer alma davasının hâkimiyetinin tescili anlamında yapılan siyasi çalışmalar her zaman örselenmek istendi. Bugünde aynı mücadeleyi gene verecekler! Ama bu bir günlük, bir aylık mücadele değil! Yıllara sâri, asırlara sâri hak ve adalet mücadelesidir! Rabbim’e, bize bu hak ve adalet mücadelesinde çalışan kullar olmayı nasip ettiği için ne kadar şükretsek azdır” dedi. Ramazan ayı boyunca düzenlenen iftar programlarından da bahseden Başkan Hasan Can, “ Belediye olarak, her akşam Ümraniye’nin 5 farklı noktasında, düğün salonlarında binlerce insanımıza iftar vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yine aynı şekilde 10 ayrı sokak iftarı ile binlerce insanımızla buluşuyoruz. Nikâh Sarayı’nın bahçesinde her akşam bir hemşehri derneğimize iftar vermek suretiyle onlarla da bir araya geliyoruz” dedi. Yetim ve öksüzleri de unutmadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, “ En büyük mutluluğumuz ve her zaman enerji kaynağımız dualarımızın menbaı olan garip ve gureba ile her zaman bir arada olmamızdır. Senenin 12 ayında olduğu gibi Ramazan ayında da onlar bizim başımızın tacıdır” dedi. Tüm misafirleri dua etmeye davet eden Başkan Hasan Can; “ Rabbim bize ve 1,5 milyarlık İslam Dünyası’na kan kusturmak isteyenlere fırsat vermesin. Rabbim bugün olduğu gibi bundan sonra da kutlu davamızda, yürüyüşümüzde bize güç ve kuvvet versin. Rabbim bizi muzaffer etsin. Hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim, daha nice iftarlarda, Kadir Gecesi’nde ve Ramazan Bayramı’nda sevdiklerinizle bir arada olmayı nasip etsin. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“BU KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZDE ÖNÜMÜZE ÇIKAN BÜTÜN ENGELLERİ AŞMAK KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”

Muhabbet ortamında iftar yapıldığını dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, “Bu büyük Türkiye’de inanmışlar olarak bu kutlu yürüyüşümüzde önümüze çıkan bütün engelleri aşmak için aşkla, şevkle, inançla ve kararlılıkla yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz. Ülkemiz, milletimiz ve coğrafyamız tarihin en çetin dönemlerin birisinden daha geçiyor. Ancak milletimiz bu topraklarda kıyamete dek, İslam ve Müslüman kimliğiyle birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacak. Ramazan ayı münasebetiyle oruçlarımızı tutuyor, iftarlarımızı açıyor ve sahurlarımızı yapıyoruz. Ve dünden daha çok muhabbete, kardeşliğimizin güçlülüğüne ve gayrete ihtiyacımız var. Hepiniz Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

 

Etiketler:
selyus