Ana Sayfa YAŞAM 6 Temmuz 2015

Başkan Poyraz’ın komşu hassasiyeti

Çekmeköy Belediyesi, Başkan Ahmet Poyraz’ın bilgisi ve talimatlarıyla gelir seviyesi düşük ailelerin yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyor ve maddi durumu yetersiz ailelerin sofralarını bereketlendiren erzak yardımları da aralıksız devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Evinde huzur içinde karnını doyuran bir aileye, çocuklarının önüne bir tas çorba koyabilen anne ve babanın mutluluğuna vesile olmak bizim için çok önemli.”

Çekmeköy Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın bilgisi ve talimatlarıyla ilçede sokak sokak dolaşarak, gelir seviyesi düşük ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. Maddi durumu yetersiz ailelerin sofralarını bereketlendiren erzak yardımları da diğer yardımlar gibi aralıksız devam ediyor.

ERZAK YARDIMI NASIL YAPILIYOR?

Komşuların ihbarı, ailelerin kendi başvurusu ve 2009 yılından bugüne kadar gelen tüm başvuruların yeniden değerlendirmeleri sonucu, erzak yardımı yapılacakların listeleri düzenli olarak güncelleniyor. Güncellemelerde; mağduriyetin ortadan kalkması, ölüm, taşınma gibi ana kriterler değerlendirmeye anlıyor. Gerekli evraklarla ve belediye ekiplerinin ev tespiti ile mağduriyeti belirlenen ailelerin dosyaları, Çekmeköy Belediyesi Yardım Esasları Kurulu tarafından değerlendiriliyor. Yardıma uygun bulunan ailelere, ihtiyaç durumlarına göre tek seferlik, 3 ay ya da 6 aylık periyotlarla yardımlar ulaştırılıyor.   Bu periyotlar sonunda ihtiyaçlılık durumu devam eden aileler yapılan güncellemelerde yeniden değerlendirmeye alınıyor.

“ÇOCUKLARININ ÖNÜNE BİR TAS ÇORBA KOYABİLEN ANNE VE BABANIN MUTLULUĞUNA VESİLE OLMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Belediye olarak maddi durumu yetersiz ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. İlk hedefimiz, ailelerin mağduriyetlerini gidermek. Öncelikle o ailenin düzenli bir geliri olması için belediyenin İstihdam Masası aracılığıyla çalışabilecek durumdaki aile bireylerine iş buluyoruz. Gönül ister ki bu yardımlara ihtiyacı olan kimse olmasın. Ama öyle hayatlar var ki, çalışacak durumda olmayanlarından tutun, bir kişinin çalıştığı yerde onlarca nüfusun barındığı evlere kadar… İşte bu durumlarda belediye olarak biz devreye giriyoruz. Ailenin neye ihtiyacı varsa onu karşılıyoruz. Bunların başından gıda yardımı geliyor. Evinde huzur içinde karnını doyuran bir aileye, çocuklarının önüne bir tas çorba koyabilen anne ve babanın mutluluğuna vesile olmak bizim için çok önemli. Dinimizin emrettiği gibi, parası olanlar olmayanların elinden tutsa, Zekatlar sadece Ramazan ayında değil yıl içinde verilse, aynı sokakta aç olduğunu bildiğin komşunla bir tencere aşını paylaşsa, ihtiyaçlı aileler için hayat daha kolay olacak. Komşular, çevrelerindeki yardıma muhtaç insanlar için hiçbir şey yapamıyorsa,  belediyeye haber versinler. Ekiplerimiz hemen gidip ilgileneceklerdir,” dedi 

Etiketler:
selyus