Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Nisan 2018

Ümraniye’de kadın kolları kongresinde heyecan vardı

AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşti. Kongrenin sonunda, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Hülya Taşçı seçildi.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’ne, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile eşi Saliha Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu ve eşi Gülendam Eminmollaoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İffet Polat, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yeşil Aytulum, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile davetliler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan kongrede, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadın Kolları ile ilgili mesajı sinevizyon gösterimi ile izlendi.

“ÜMRANİYE’MİZDE HEP BİRLİKTE KAPI KAPI DOLAŞMAYA HAZIRIZ”

AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde açılış konuşmasını yapan Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı; “AK Parti Ümraniye Kadın Kolları 5. Olağan kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Yaklaşık 7 ay önce göreve atanmış bir kardeşinizim. Çok şükür o günden bugüne sahalardayız. Dün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini açıkladıktan sonra artık daha az uyuyarak, daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.

Ümraniye’nin nüfus bakımından İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olduğuna vurgu yapan Taşçı, Ümraniye’mizde hep birlikte kapı kapı dolaşmaya hazırız. İnşallah 24 Haziran 2018 seçimlerinde Ümraniye’mizde yüzde 65’in üzerinde oy çıkacaktır. Gazamız mübarek olsun. Durmak yok yola devam” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“VAZİFEMİZ ÇOK BÜYÜKTÜR”

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yeşil Aytulum, selamlama konuşması yaparak, Ümraniye’mizin 5. Olağan Kadın Kolları kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Vazifemiz çok büyüktür. İnşallah 24 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımızı bu ülkeye bu millete başkan yapacağız. Sefer bizden, zafer Allah’tandır. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

BU DAVADA YORULMAK YOKTUR.

Daha sonra söz alan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Ana kademe olarak yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile güzel bir şekilde olağan kongremizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde Gençlik Kollarımızın da kongresini icra ettik. Dün Cumhurbaşkanımızın basın açıklamasından sonra Türkiye 24 Haziran’da sandığa gidiyor. Hayırlısı böyle oldu. Bizim teşkilatımız zaten sahadaydı. Hamd olsun bütün programlarımızda gençlik ve kadın kollarımızla hep beraber olduk. Bu davada kadınların yeri büyüktür. Bütün kadınlarımız bugüne kadar görevlerini en iyi şekilde yapmıştır. 24 Haziran 2018 seçimleri için hepimiz gece gündüz demeden sahadayız. Bu davada yorulmak yoktur. Kongremiz hayırlara vesile olsun. Rabbim yardımcımız olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

“AK PARTİMİZ HİÇBİR PARTİYE BENZEMİYOR”

Ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can konuştu. Başkan Hasan Can; “Bugün 5.sini gerçekleştireceğimiz Kadın Kolları Olağan Kongresini kutluyorum. Kongreler elbette ki bir yenilenmedir. Fakat AK Partinin kongreleri farklı oluyor. Nedeni ise en üst kademeden en alt kademeye kadar kim daha faydalı olur diye istişareler sonucu yapıldığından dolayı farklı oluyor. AK Partimiz hiçbir partiye benzemiyor. Görev şuuruyla ve hangi görev verilirse onu hakkıyla ve azimle vermenin mücadelesini veriyoruz. Yenilenmenin yeni heyecan toplamanın bütün belirtileri ile geleceğe start veriyoruz. Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ümraniye’mize gelmesiyle ilçe kongremiz gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde ise Gençlik Kolları ve bugünde Kadın Kollarının kongreleri yapıldı. Kongrelerimiz hayırlara vesile olsun” dedi.

ARTIK TÜRKİYE ÜZERİNDE HESAPLAR YAPILMAYACAKTIR

Başkan Hasan Can, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimlerini açıklamasının ardından bu ülkede artık son sözü millet söylüyor. Milletin sandıkta söylediği sözün üstüne söz kabul etmiyoruz. 2019 Kasım da yapmayı planladığımız bu Cumhurbaşkanlığı seçimini Türkiye, öne alma kararı almıştır. Biran önce seçim atmosferinin ülkemizin ekonomisini olumsuz etkilememesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiyoruz. Artık Türkiye üzerinde hesaplar yapılmayacaktır. İnşallah 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletimiz hep beraber sandığa giderek bu kararı verecektir” dedi. Allah yar ve yardımcımız olsun. Gazamız şimdiden mübarek olsun. Kongremiz hayırlı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İffet Polat ise kısa bir konuşma yaparak, AK Partinin kurulduğu günden bugüne, üstün başarı gösteren ve vatan uğrunda şehadete kavuşmuş tüm şehitlerimize Rabbim’den rahmet diliyorum. AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Kongremiz hayırlı olsun.” dedi.

Faaliyet raporunun sunulmasının ardından gerçekleştirilen seçimde, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Hülya Taşçı seçildi.

Kongrede konuşmaların ardından Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı; Başkan Hasan Can’a ve protokole hediye takdim etti.

selyus