Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Mart 2017

Üsküdar’da coşkulu SKM açılışı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İlçe Başkanı Halit Hızır’ın katılımıyla Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı.

AK Parti Üsküdar Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM), açılışına teşkilatlar yoğun ilgi gösterdi. İlçe Başkanı Halit Hızır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile eşi Selma Yazıcı, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma ile Hasan Sert, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, SKM sorumluları ve teşkilat mensupları katıldı.

Referandum sürecinin önemine binaen birlik ve beraberlik içinde Üsküdar’ın hazır olduğunu söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar SKM açılışını onurlandıran herkese teşekkür etti. 

Açılışta bir konuşma yapan Yazıcı yaptığı konuşmada, milletten yetki aldıkları günden bu yana hiçbir zaman milletin gündeminden kopmadıklarını, ayrılmadıklarını ifade ederek, kararlı şekilde gece gündüz demeden koşarak, Türkiye’nin milli gelirini 800 milyar doların üzerine çıkardıklarını söyledi.

Türkiye’de 2002’ye oranla bugün var olan kazanımların arkasında bu gayretin, duruşun olduğunu dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin sorunlarını çözmek için güçlü, dik duruşunuz olması lazım. Cesaretinizin olması lazım. Kararlı olmanız lazım. Nasıl mi? İşte Cumhurbaşkanımızın duruşu ve onun cesareti gibi. Hepimiz kenetlendik ve Türkiye’yi bugüne getirdik. Bugün burada bulunuşumuzun sebebi, 16 Nisan’da sandığa gittiğimizde neyi oylayacağız? Neye ‘Evet’ diyeceğiz? Aslında bir seçim değil, bir karar vereceğiz. Nedir o karar? Türkiye’nin bürokratik süreçlerini azaltan, karar mekanizmalarının daha seri işlemesini sağlayan yeni bir yönetim modelini devreye koymak. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı, 2023’e Türkiye’yi daha güçlü, hızlı bir şekilde erişimini sağlayacak yönetimi Türkiye’ye egemen kılmaya karar vereceğiz. Ya ‘Bu sorunlar böyle kalsın, yönetim biçimi böyle kalsın’ diyeceksiniz. Buna razı olacaksınız ya da ‘Türkiye’yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına getireceğiz, bunda kararlıyız.’ diyeceksiniz ve bu değişimi, inşallah 16 Nisan’da onaylayacağız. Konuya böyle bakmak lazım.”

“SİYASİ TARİHİMİZE BAKTIĞINIZDA, TABİRİ CAİZSE DARBELER TARİHİDİR”

Hayati Yazıcı, 16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşacaklarını belirterek, “Milletimizin kafasını çelmek isteyenler var. Yalanla, dolanla bu anayasa değişikliğini bambaşka göstermeye çalışanlar var, gayret edenler var. Bunların hiçbiri, söylemlerini dikkate aldığınızda, görüyorsunuz ki bu anayasa değişikliği metnini asla okumamışlar. Okumuşsa kafası basmamış ya da anlamışsa inadına farklı şeyler söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Tarihten ders alınırsa tarihin tekerrür etmeyeceğine dikkati çeken Yazıcı, “27 Nisan e-muhtırası”nın yayınlandığı 2007’nin ve 15 Temmuz darbe girişiminin önlenerek, tarihin tekerrür ettirilmediğini söyledi.

Yazıcı, “Bizim siyasi tarihimize baktığınız zaman tabiri caizse darbeler tarihidir. Her 10 yılda bir müdahale olmuştur. Müdahalelerde millet sindirilmiş, korkutulmuştur. Çeşitli kesimler darbecilerle el birliği içerisinde olmuşlar, milletin hukukunu çiğnemişler. Ama 15 Temmuz’da yine bu aziz millet iktidarından, hükümetinden güç almak ve vermek suretiyle darbecilere ‘dur’ demiş, gece başlayan darbe süreci, sabah olmadan milletin iradesine sahip çıkması suretiyle bertaraf edilmiştir. Bunlar tarihi tekerrür ettirmeyen çok güçlü duruşlar.” diye konuştu.

Yazıcı, 2002’den bu yana hiçbir süreçte milletin hukukunu zedeleyecek, hiçbir tasarruflarının olmadığını vurgulayarak, “Mutlaka milleti gözettik, milletin hukukunu, ülkemizin geleceğe yönelik katkı verip vermemesini gözettik ve icraatlarımızı buna göre şekillendirdik. Bu anayasa değişikliği de öyle, Türkiye’nin ihtiyacı bu sebeple Meclisimizde kabul edildi ve milletimizin önüne getirildi. İnşallah millet 16 Nisan sabahı, bu değişikliği onaylamak suretiyle hukukunu ortaya koyacak, geleceğine karar verecek.” şeklinde konuştu.

Açılışta Ayrıca TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İlçe Başkanı Halit Hızır birer konuşma yaptılar.

 

selyus