Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

ÜSKÜDAR’IN HİLMİ TÜRKMEN’İ VAR, GİDİN İŞİNİZE!

AK Parti, büyükşehir, il, ilçe ve belde adaylarını açıklamaya hazırlandığı şu günlerde, mevcut belediye başkanları ve aday adaylarında büyük bir heyecan var. Aslında heyecan sadece onlarda değil, millette merak içinde isimleri bekliyor.

İstanbul’da da meraklı bekleyiş sürüyor.

Bu köşe yazımı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen üzerine kurmak istiyorum.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak yakından takip ettiğim belediye başkanlarının başında geliyor Hilmi Türkmen…

Görevde olduğu yaklaşık 5 yıl boyunca yüzlerce proje ve hizmeti hayata geçiren, projelerin içinde bazılarının dünyaya, bazılarının ise Türkiye’ye örnek olan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in çalışkanlığını sadece bizlere değil, kendisini yakından tanıyan ve ziyaret eden TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ile Mehmet Özhaseki’ye, AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, İstanbul Milletvekilleri Av. Mihrimah Belma Satır, İsmet Uçma, Hasan Turan, Osman Boyraz’a sorabilirsiniz…

Üsküdar üzerinde isimler zikredip Türkmen’e algı oluşturmaya çalışmayın. Ayıptır ayıp… Başkan Türkmen’e duymuyorsanız bari bunca yapılan hizmete saygı duyun!

Bazı isimlerin olacağı, yada bazı isimlerin buraya kaydırılacağı söyleniyor da Üsküdar halkı bilinçlidir, böyle algıları yemez!

Başkan Türkmen, yakın bir tarihte Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezdirdi. Burada yapılanları gören Bakan Selçuk, büyük bir hayranlık içinde Türkmen’i tebrik ederek “Bizim bakanlığa bağlı böyle bir yer yok” dedi.

Diğer üstü düzey ziyaretçilerde yapılan projeleri görünce hayranlıklarını gizleyemediler. Bir örnek verecek olursak; Nevmekan Sahil. Burayı anlatmıyorum, sadece gidip iki katı da gezin ve elinizi vicdanınıza koyun öyle yorum yapın.

Üsküdar Belediyesi’nin yaptıklarının hangi birini anlatayım ki! İçlerinde Dünyada ve Türkiye’de benzeri olmayanlar var.

Bilim Merkezi gibi.. Üsküdar Valide Sultan Gemisi gibi.. Engelsiz Yaşam Merkezi gibi.. Nevmekan Sahil gibi.. Tebessüm Kahvesi gibi.. Emekliler Kahvesi gibi…

Başkan görev yaptığı 5 yılda 7 kapalı spor salonunu Üsküdarlılara kazandırdı. Bunların içinde yarı olimpik yüzme havuzu var. İsmini vermeyelim bir bakanımız Üsküdar’a ziyarete geldiğinde Başkan Türkmen, kendisine yapılan hizmetlerin yanında bu yüzme havuzlarından bahsedince o bakanımız şaşırdı ve inanamadı şunu ifade etti: “Değerli başkan sizi tebrik ediyorum, benim bulunduğum il, büyükşehir olmasına rağmen yarısı kadar bile salon yok. Burası bir ilçe olmasına rağmen 7 salon!”

Eğer bunca yapılanlara rağmen hala AK Parti oy almayacaksa, Hilmi Türkmen Üsküdar’da seçim kazanmayacaksa söyleyecek başka bir şey bulamıyorum…

Ayrıca AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan kardeşimiz tüm ekibiyle birlikte Başkan Türkmen ile uyum içinde çalışıyor. Üsküdar seçimlerinde bu uyumlu çalışmanın çok büyük etken olacağını söyleyebiliriz.

Siyasette aktif olduğum yıllarda terimi son damlasına kadar akıttığım AK Parti teşkilatlarının bir neferi ve sahayı çok iyi bilen bir gazeteci olarak Dünya Lideri, AK Parti Genel Başkanı ve saygıdeğer büyüğümüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sesleniyorum: Çok kıymetli reisim, Hilmi Türkmen ile Üsküdar’da seçime girdiğimizde Allah’ın izniyle belediye başkanlığını kazanamaz ise beni Üsküdar Meydanı’nda ibreti âlem için naralar attırarak cezalandırın beni.

Üsküdar’ın Hilmi Türkmen’i var, yakından tanıdığım Üsküdar seçmeni bunca yapılanları görmemezlikten gelerek nankör olamaz, gidin işinize…

selyus