Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mart 2015

Yeni Türkiye’nin yeni Karabük’ü

Hayırlı bir yolculuğa çıkan ve ya nasip diyen Mustafa Yüce, “Nasıl ki bundan 14 yıl önce ülkemin dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle mutlu olan bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiysem, aynı sorumluluk bilinciyle çok sevdiğim, memleketim, toprağım, anayurdum, baba yurdum Çelik İşçisinin alın teriyle bu günlere gelen ve Türkiye’nin iktisadi kalkınmasında lokomotif görevi yapan Karabük’ten Milletvekili olmaya karar verdim” dedi.

AK Parti’nin kuruluşundaki temel taşlarından, deneyimli siyaset adamı Mustafa Yüce, hayırlı bir yolculuğa çıktı. Yeni Türkiye’nin inşaasında aktif rol alarak AK Nefer gibi çalışmak isteyen Yüce, inandığı davaya milletvekili olarak hizmet etmek istiyor.

Bu kutlu yola neden çıktığıyla ilgili düşüncelerini kaleme alan AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Mustafa Yüce, İstanbul Takipte haber Sitemizi şu açıklamalarda bulundu:

Niçin milletvekili olmaya karar verdim, neden siyaset ve neden AK Parti?

Ülkemiz AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana büyük değişim ve gelişim içerisinde. Bunları tek tek sıralamak elbette mümkün değil.

Duble yollar, havaalanları, telekomünikasyon, hastaneler, okullar vs.

Bunlar hepsi beş duyu organlarımızla pekâlâ fark edile bilinen gelişmelerdir.

Bütün bunlara ilaveten AK Parti’nin bizlere kazandırdığı asıl en büyük kazanım bunlardan da öte bir zihniyet değişikliğidir.

Devletin tüm kurumlarıyla bir ‘kimlik siyaseti’nden ziyade bir ‘hizmet siyaseti’ni öncelemesidir. İşte tüm bu gelişmelerin ardında yatan neden millete hizmeti esas alan bu zihniyet değişikliğidir.

Ve bu değişiklik, Edirne’den Hakkâri’ye, Sinop’tan Hatay’a tüm yurt çapında kendini göstermektedir. Bu zihniyet değişikliğinin olumlu sonuçlarını bir vesile ile Türkiye’nin değişik bölgelerine seyahat etme imkânı olanlar rahatlıkla görebilir.

Türkiye 13 yıllık AK Parti hükümetleriyle Cumhuriyet tarihinin en başarılı hizmetlerine imza atmaktadır. Bu hizmetleri sadece 780 bin km² den oluşan ülkemizin yansıra, Afrika’da, Orta Asya’da, Orta doğuda ve benim kökenlerimin yaşadığı Balkanlarda da görebilmek mümkündür.

Türkiye bu haliyle bir dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Sayın Başbakanımızın olağanüstü büyük kongrede “büyük restorasyon” olarak dile getirdiği yenilenme ve gelişme ve 2023 Türkiye’si hedefleri kuşkusuz tüm milletimizin gönlünde bir heyecan oluşturmuştur

Özelde kendi çevresi ve genelde de ülkesi için hayalleri olan büyük küçük herkes bu yeni Türkiye ideali etrafında adeta kenetlenmiştir.

Bendenizde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun çizdiği Yeni Türkiye idealinde karınca kararınca katkımın olmasını arzu etmekteyim.

Bundan 14 yıl önce Ak Parti’mizin kuruluş günlerinde teşkilatımızda görev alırken, Türkiye’nin değişim ve gelişiminde katkı sağlayamasam da en azından “ağzına aldığı su ile Nemrudun ateşini söndürmeye giden karınca” misali, Türkiye’nin içinden geçtiği bu hassas ve önemli dönemde, tarih önünde taraf olduğumu deklare etmiş olacağımı düşündüm.

Belki bu sayede gelecek nesle olan görevimi ifa etmiş olacaktım.

İşte bu nedenlerle ilk kuruluşundan itibaren Ak Parti saflarında aktif siyaset yapma kararı aldım

Yıl 2015

Nasıl ki bundan 14 yıl önce ülkemin dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle mutlu olan bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiysem, aynı sorumluluk bilinciyle çok sevdiğim, memleketim, toprağım, anayurdum, baba yurdum Çelik İşçisinin alın teriyle bu günlere gelen ve Türkiye’nin iktisadi kalkınmasında lokomotif görevi yapan Karabük’ten Milletvekili olmaya karar verdim.

Sosyal çevrem, iletişim halinde olduğum STK’lar ve özellikle partimizin kuruluşundan itibaren değişik kademelerinde görev alarak edindiğim tecrübelerimle Karabüklü hemşerilerimizin temsilcisi ve hizmetkârı olarak önemli katkı sağlayacağıma dair güvenim tamdır.

7 Haziran seçimleri özelde Karabük, genelde ise tüm Türkiye için hayati bir önem arz etmektedir.

Ülkemizin ekonomisiyle, uluslararası ilişkilerdeki belirleyiciliği zalimler için bir tehdit, mazlumlar için bir umut haline gelmesi hasebiyle de bu seçimler sadece Türkiye için değil tüm Ümmet için, tüm insanlık için büyük önem arz etmektedir.

Şu bilinmelidir ki,

AK Parti İktidarı;

sözde demokrasiden, özde demokrasiye,

bürokratik oligarşik – buyurgan cumhuriyetten, demokratik cumhuriyete,

Milletin başörtülü vekilinin kapı dışarı edildiği Meclisinden, alkışlarla iltifat gördüğü bir Meclise,

hâkim-ül millet Devletten, hadim-ül millet Devlete,

siyasallaşmış yargıdan, hukukun üstünlüğüne,

vesayet rejiminden, milli iradenin tecellisine,

seçkinlerin iktidarından, milletin iktidarına,

kaostan istikrara,

sancılı ekonomiden güçlü ekonomiye,

popülist, makyavalist, pragmatist siyasetten, ilkesel siyasete,

uluslar arası siyasette uydu ülke olmaktan, lider ülke olmaya,

ulaşımda, dış siyasette, sağlıkta, kalkınmada, çevreye duyarlı sanayileşmede, turizmde, teknolojide,

kısaca her yönüyle daha modern, daha katılımcı, daha çağdaş ve daha özgür bir Türkiye’ye doğru Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Arap’ı, Çerkez’i Arnavut’u, Boşnak’ı.. kısacası tüm bir Millet olarak atılan bir adımdır.

Nasıl ki SN Cumhurbaşkanımınız ifadelerinde geçtiği şekliyle 3 Kasım 2002; Yeni Türkiye’yi müjdeleyen “Türk Baharı”nın tarihi ise, 7 Haziran 2015 Yeni Türkiye’nin ihya ve inşasının en önemli adımının atıldığı tarih olacaktır.

Çok daha güzel yarınlara hep birlikte elele gönül gönüle ulaşmak ümidiyle…

Mustafa Yüce / Karabük Milletvekili Aday Adayı

Etiketler:
selyus