Ana Sayfa YAŞAM 16 Mart 2015

Onlarında yüzünde bir tebessüm olmaya var mısınız?

‘Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı’ temalı oyuncak kampanyası için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Onlarında yüzünde bir tebessüm olmaya var mısınız?” diyerek, insanları duyarlı olmaya çağırıyor..

Üsküdar Belediyesi’nin Suriye’deki iç savaş nedeni ile ülkemize sığınmak zorunda kalan ailelerin çocukları için başlattığı ‘Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı’ temalı oyuncak kampanyası için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Onlarında yüzünde bir tebessüm olmaya var mısınız?” diyor..

Başkan Türkmen, oyuncak kampanyası düzenleme fikrinin bundan 2 ay öncesinde AK Parti İl Başkanlığı’nın Suriyeli sığınmacılara yardım için gerçekleştirdiği ‘Kış soğuktur üşütür İstanbul sıcaktır ısıtır’ etkinliğinde toplanan yardımları Urfa’ya götürdükleri sırada kamplarda gördüğü acı veren manzaralar sonrası şekillendiğini belirtti.

Kampanyanın en önemli ayağı, oyuncaklar yeni alınmış olacak. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar kumbaralara kesinlikle kullanılmış oyuncak atmasın. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kampanya ya destek verecek vatandaşlardan özellikle kullanılmış oyuncak getirmemelerini rica etti. 

‘KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR’

Hayata geçirdikleri kampanyanın belki Üsküdar ölçeğinde düşünülen bir proje algısı oluşturduğunu belirterek, “Aslında medeniyetimiz ve inandığımız değerler için çok önemli bir konu. Bizler her şeyden önce insanız, her şeyden önce inanan insanlarız. Ve bizler ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışına sahip insanlarız. Bizler Üsküdar Belediyesi olarak, bireysel olarak yaptığımız çalışmalarımızda bu değerlere uymayı ilke edinmiş bir anlayışın temsilcileriyiz. Memleketimizin etrafını saran coğrafya adeta bir ateş çemberi içerisinde. Savaşlar, göçler, çatışmalar, ölümler, yokluklar, kanayan yaralar, esaretlerin bizlere getirdiği ağır külfetlerle karşı karşıyayız. Oralarda yaşayan inanan din kardeşlerimizdir. Mazlum ve mağdur coğrafyanın mensuplarıdır. 2011 yılında başlayan iç savaş 4 senedir şiddetlenerek devam etti. Orada yaşanan acı ve gözyaşının kamuoyuna yansıdığından çok daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz. Savaşın korkunç bilançosunu kimse tam olarak bilemiyor. Ama inanın ki bu felaketin asıl mağdurları masum ve savunmasız çocuklardır” diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi’nin startını verdiği projenin 15 Nisan’a kadar devam edecek. Üsküdar’ın bazı noktalarına, meydanlara, alış-veriş merkezlerine, sitelere, derneklere, okullara oyuncak kumbaraları yerleştirildi.

Etiketler:
selyus