Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Ağustos 2023

YSP’li vekil Uçar’dan skandal çağrı…

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin oluşumu Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, partisinin TBMM’deki grup toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada teröristbaşı ve bebek katili Öcalan’ı öven HDP’li Uçar, Öcalan’a özgürlük istedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, TBMM’de küstah açıklamalarda bulundu. Teröristbaşı ve bebek katili Öcalan’a ‘özgürlük’ isteyen HDP’li Uçar, Toplumsal barışın tesis edilmesi için en önemli kişi Sayın Abdullah Öcalan’dır… Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bitirilmesiyle ilgili bugüne kadar yürüttüğümüz mücadeleyi bundan sonra da yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seçimlerde destek veren ve hezimetin ardından hızla oy kaybeden terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin oluşumu Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, skandal açıklamalarına bir yenisi daha ekledi.

TBMM’de gerçekleşen grup toplantısında bebek katili Abdullah Öcalan’ı öven Uçar, serbest kalması çağrısını yineledi. Uçar’ın sözleri büyük tepki topladı.

Kürsüde açık açık terör güzellemesi yapan ve terörist başı Abdullah Öcalan’a övgüler yağdıran YSP’li Uçar, “Toplumsal barışın tesis edilmesi için en önemli kişi Sayın Abdullah Öcalan’dır… Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bitirilmesiyle ilgili bugüne kadar yürüttüğümüz mücadeleyi bundan sonra da yürütmeye devam edeceğiz…” ifadesini kullandı.

TBMM’de terörist başına övgüler yağdıran Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın sözlerine tepki yağdı.

Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın açıklamalarının ardından akıllara bir kez daha kirli sicili geldi. HDP’li Uçar’ın ‘Silahlı terör örgütü kurma yönetme veya üye olma’ suçundan 3 adet, ‘Genel Güvenliği kasten tehlikeye sokulması’ suçundan bir adet kaydının bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın eşi Davut Uçar’ın erkek kardeşi ‘Hamza-Sercan-Hamzu-Amed’ kod adlı Mehmet Akif Uçar’ın örgüt mensubu olduğu, İçişleri Bakanlığı terör arananlar portalında ‘Kırmızı kategoride’ arandığı tespit edildi.

HDP Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, seçim dönemi okuduğu bildirgede, “Suriye ve Irak’a yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonlara son vereceğiz. Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan geri çekilmesini sağlayacağız. Diyanet İşleri Başkanlığının yerine İnanç İşleri Başkanlığı kuracağız. Zorunlu din dersini kaldıracağız. Müebbet hapis cezası verilen siyasi hükümlülerin ‘koşullu salıverilmesi’ önündeki tüm engelleri kaldıracağız” ifadelerine yer vermişti. Akşam gazetesi

selyus