Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Ocak 2017

Zülkif Yelkenci’nin penceresinden; Metin Külünk!

Sendika başkanlığı yaptığı yıllarda siyasi tecrübesini de arttıran Zülkif Yelkenci’nin penceresinden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk!

Sanatla içi içe olan ve uzun yıllar tiyatro hocalığı yapan, daha sonra sendika başkanlığı yaptığı yıllarda siyasi tecrübesini de arttıran Zülkif Yelkenci, ülkemizi yakından ilgilendiren yeni anayasa ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zülkif Yelkenci’nin yazısı: “Söylemeyeyim, yazmayayım diyorum olmuyor. Dostlar, aslında memleketin en önemli gündemi, yeni anayasa ve başkanlık sistemi olması gerekir iken bizler farklı gündem ve kısır döngülerde dönüp duruyoruz. Tabii bu durumun en büyük etkeni dış devletler, neden mi? Çünkü Türkiye yeni anayasa ve başkanlık sistemine geçtikten sonra ekonomik ve demokratikleşme anlamında şaha kalkacak da ondan. Aman ha bu geçişin sağlanmaması lazım, aman ha Türkiye’nin bu anlamda önlenmesi lazım düşüncesi ile güneydoğuda ve memleketin büyük şehirlerinde bu sıkıntılar yaşanmakta maalesef. Peki tüm bunların yanında bizim gayretimiz ne olmalı; en büyük STK’dan en küçüğüne, mahalle kıraathanelerinde, otobüste, dolmuşta, trende, her yerde bunu konuşmalıyız ve de gerçekleşmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Dedik ya STK’lara bu anlamda çok iş düşmekte, üye sayısı bir milyona yaklaşan başta Memur-Sen Konfederasyonuna ve iş kollarına çok iş düşmektedir. Bu iki konu bu ve bunun gibi STK’lar vasıtası ile milletimize anlatılmalıdır. Neden lazımdır, neden ihtiyaçtır, milletimize açık ve sarih bir şekilde anlatılması gerekmektedir.

Tüm bunların yanında en büyük vazife metropol milletvekillerine düşmektedir. Peki ne yapar metropol milletvekilleri; yatar, nasıl mı?

İstanbul da öksürseniz, Anadolu; İstanbul verem oldu der, biz bu tespitimiz de yerden göğe kadar haklıyız. AK Parti’nin İstanbul’da milletvekillerinden biri var ki, sırtında kefeni (tabirimden affınıza sığınırım) hamal gibi bu konularla ilgili olarak, o konferans senin bu konferans benim diyerek meseleyi milletine izah eder. Kimdir bu Ak parti milletvekili; Metin KÜLÜNK, ne beklentisi var? Memleketinin ve milletinin refahı, başka?; son sancak Türkiye, aman ha yıkılmasın, kim bu adama yardımcı ? Allah C.C, başka da yardımcıya gerek yok… Peki bizler, tek başına mücadele eden bu dava adamını yalnız mı bırakacağız, hayır, asla bırakmayacağız, kendi milletvekili arkadaşları yalnız bıraksa da bizler bırakmayacağız. Hem bedenen, hem de dualarımızla yanındayız Sayın KÜLÜNK!

Bakıyoruz bu konuyu sahiplenen, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve üç beş millet vekili bir de sayın KÜLÜNK.

Ayrıca canhıraş memleket sevdalısı Cumhurbaşkanımız da maalesef bu konuda tek sahip çıkan olarak kalmıştır.

Etmeyelim…. Bu memlekete yazık etmeyelim. Hafızalarımızı yoklayalım lütfen, gezi sözcüleri zamanın Başbakan yardımcısından olayların bitirilmesi karşılığında neler talep etmişlerdi? Ve hangi dış devletler tarafından bu talepler deklare edilmişti, şimdi ise aynı kafalar sistemin ve başkanlığın önünü kesmek için var güçleri ile çalışmaktalar, bizlere ne oluyor ki bizler üzerimizde ölü toprağı ile seyrediyoruz. Etmeyelim… Bu memlekete yazık etmeyelim.”

selyus