Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 20 Ekim 2015

“19 Ekim Muhtarlar Günü” hayırlı olsun

İstanbul Muhtarlar Federasyonu, “19 Ekim Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmesinin ardından İstanbul’da etkinlikler düzenledi. Muhtarlar akşam ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in misafiri oldular.

İstanbul Muhtarlar Federasyonu, Başkan Kadir Delibalta’nın öncülüğünde İstanbul’da önemli etkinliklere imza attı. “19 Ekim Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmesinin ardından federasyon yönetimi biraraya gelerek birkaç etkinlik yapmaya karar verdi. Kadir Delibalta başkanlığında yönetim önce sabah Taksim Meydanı’ndaki tören alanına çıkıp çelenk bıraktı. Daha sonra Ümraniye Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği ormanlık alana gidip buraya ağaçlar dikerek yeri ‘Muhtarlar Ormanı’ olarak ilan ettiler.

Akşam ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in akşam yemeğinde misafiri olan muhtarlar, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ile Başkan Türkmen’in önemli açıklamalarını dinlediler.

  

MUHTARLAR YASASI MUTLAKA ÇIKMALI

“19 Ekim Muhtarlar Günü”  olan bu anlamlı gecede bir konuşma yapan İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, “Gerçekten bizim için bugün heyecanlı birgün. Türkiye’nin her tarafında “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutluyoruz. Öte yandan Sayın Başbakanımız Trabzon’dan bizlere müjdeyi verdi. 940 lira olan maaşımızı 1300 lira olarak açıklayan Sayın Başbakanımızdan Allah razı olsun. Tabi Sayın Başbakanımız nasıl güzel biri iyileştirme yaptıysa, aynı şekilde birde yasa bekliyoruz. Muhtarlar yasası mutlaka çıkmalı. Başbakanımızın talimatıyla çalışmanın yapıldığını biliyoruz. Yasamızın biran evvel çıkmasını ümit ediyoruz” dedi.

BİZLERİNDE ARTIK BİR ORMANLIK ALANI VAR

Başkan Delibalta, “Bu arada Üsküdar Belediye Başkanımız kısa zamanda sevildi ve Üsküdar’a verdiği hizmetlerle şehire yakışan bir başkan oldu. Biz muhtarlar olarak kendisini seviyoruz. Yine bir başarılı belediye başkanımız Ümraniye Belediye Başkanımız muhtarlar günü hasebiyle bize ilçede bir ormanlık alan verdi. Bizde arkadaşlarımızla birlikte buraya ağaçlar dikerek burayı ‘Muhtarlar Ormanı’ ilan ettik. Bizlerinde artık bir ormanlık alanı var. Ben bizleri burada yalnız bırakmayan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’na, bizleri ilçesinde ağırlayan Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen’e, bizlere ormanlık alan tahsis eden Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can’a ve siz değerli muhtar arkadaşlarıma teşekkür ederim” diyerek konuşmasını tamamladı.

“MUHTARLAR GÜNÜNÜZÜ TEBRİK EDİYORUM”

Üsküdar Belediyesi olarak sizlerin ihtiyaç ve sıkıntılarını yakinen bilen bir dostunuzuz diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Evet bugün 19 Ekim. Doğrusu ilk defa bir muhtar günü kutlanıyor, anılıyor. Biliyorsunuz Türkiye ve dünyada böyle kutlama günleri olur. Birçok kendine has özel günler var. Doğrusu ilk defa bir muhtarlar günü olarak 19 Ekim’inde belirlenmesi aslında bir anlam ifade ediyor. Dolayısıyla daha sonra değişik etkinlikler düzenlenecektir. Bugünlerde muhtarların sıkıntıları, sosyal hakları, görev sırasında karşılaştıkları sorunlarla ilgili konular ve hususlar, yapılması gerekenler, yapılamayanlar çalıştaylarda, toplantılarda gündeme gelecektir. “19 Ekim Muhtarlar Günü “vesilesiyle bugün burada biraraya geldik. Ben bu vesileyle muhtarlar gününüzü tebrik ediyorum. 19 Ekim günleri muhtarlarımızın, halkımızın var olan problemlerinin çözümünde önemli bir gün olarak tarihe geçmesi ve kutlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“SIKINTISI OLAN MUHTARA KOŞAR”

Başkan Türkmen, “Muhtarların belki yasası yok ancak görev sahasına girmeyen konuda yok. Apartmanda kavga eden hızını muhtarlıkta alır. Sizde gelen vatandaşa gidin mahkemede dava açın diyemezsiniz. Köylerde de durum hakeza farklı değil. Komşular arasında sınır kavgası olur, sizde bir kadastro memuru gibi gidip çözüm üretmeye çalışırsınız. Yani sıkıntısı olan muhtara koşar.”

“ÜSKÜDARLI MUHTARLARIMIZA 1300 LİRA VERECEĞİZ”

Konuşmasına önemli açıklamalar yaparak devam eden Başkan Türkmen, “Bu millete hizmet etmek herkese nasip olmaz. Allah nasip etti Üsküdar’da İstanbul’da belediye başkanlığı muhtarlık yapmak aslında bir şereftir. Yarın çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras budur.  Muhtarlarımızın hizmet anlamında sıkıntıları daha çok. İnşallah bu hizmetleriniz ahirette şefaatçiniz olur. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Bu inançla ve bu anlayışla hizmetlerimizi yürütüyoruz. Evet bugün 19 Ekim. Madem Sayın Başbakanımız Trabzon Mitinginden muhtarlarımıza müjdeyi verdi. Bende Trabzonlu Belediye Başkanı olarak Üsküdar’dan Üsküdarlı muhtarlarıma bir müjde vermek istiyorum. Üsküdarlı muhtarlarımızın da bildiği gibi onlarla bir anlaşmamız var. Üsküdar Belediyesi olarak bizde 01/01/2016’dan itibaren muhtarlarımıza desteğimizi 1300 lira olarak ayarlıyoruz. Hayırlı olsun. şeklinde konuştu.

“MUHTARLARIMIZIN HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİDİR”

Muhtarlar gününde bir selamlama konuşması yapan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Anadolu’nun değişik il ve ilçelerinde çok değerli muhtarlarımız var. Hepsi birbirinden değerlidir muhtarlarımız. Köyüne, mahallesine katkı sunan ve canla başla uğraş veren muhtarla çalıştık. Memleketini, köyünü ve mahallesini seven muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü tebrik ediyorum.”

selyus