Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Aralık 2016

Acibademlilerden Başkan Türkmen’e yoğun ilgi

Üsküdar’ı mahalle mahalle gezerek vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinlemeye devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Acıbadem mahalle sakinleriyle biraraya geldi. Yoğun bir şekilde yağan yağmura rağmen salonu tamamen dolduran Acibademliler Başkan Türkmen’i ilgiyle dinlediler.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’ı mahalle mahalle gezerek vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinlemeye devam ediyor. Başkan Türkmen ayrıca bu toplantılarda yaptıkları ve yapacakları projeleri anlatma fırsatı buluyor. Gittiği yerlerde büyük teveccühle karşılanan Başkan Hilmi Türkmen, en son Acıbadem Mahalle sakinleriyle biraraya geldi. Türk Telekom Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen Acıbadem buluşmasında Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ile birlikte Acıbadem Mahalle Muhtarı Emine Faizoğlu’da hazır bulundu. Dışarıda yoğun yağmur olmasına rağmen salonda boş yer bırakmayan Acıbademliler, Başkan Türkmen’i ilgiyle dinlediler. 

Acıbademlilere önemli açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Değerli dostlar, değerli Acıbademliler, bu akşam sizlerle birlikte mahallemizle ilgili, Üsküdar’ımızla ilgili hem bizim sizlere anlatacaklarımız var hem de sizin sorularınız, görüşleriniz, tenkitleriniz varsa onları istişare etmek için buradayız. Davetimize teşrif ettiniz, sizlere teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasına başladı.

“MUHTARIMIZ, AŞAĞILIK FETÖ’CÜLERİN ÖNÜNE ÇIKARAK “BU TANKLARI HALKIN ÜZERİNE SÜREMEZSİNİZ” DEDİ”

Başkan Türkmen, “Değerli Acıbademliler, Üsküdar malumunuz İstanbul’un en değerli ilçelerinden birisi. İlçemizde 33 tane mahallemizden her biri birbirinden değerli. Bu mahallelerimizin kendi içlerinde avantajları var, dezavantajları var. Acıbadem mahallemiz de; Üsküdar’ın maddi anlamda, ekonomik imkanlar anlamında, burada yaşayanların hayat standartları anlamında en önde gelen mahallelerinden birisi. Bu güzel, sakin, kendi halinde yaşayan mahallemiz ne yazık ki 15 Temmuz’da çok ağır bir travma yaşadı. Elbette ki ülkemiz büyük bir travma yaşadı, Üsküdar’ımız büyük bir travma yaşadı. Biliyorsunuz ki en çok şehidi veren ilçe biziz, 24 şehidimiz var, 190’a yakın gazimiz var. 15 Temmuz gecesi darbeye direnilen en önemli noktalardan 3’ü bizim ilçe sınırımız içerisinde. Birisi; eski adıyla İstanbul Boğaz Köprüsü yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün gişeler kısmı.  İkincisi; Çengelköy… Orada adeta bir savaş verildi. Bir diğeri ise; Acıbadem dediğimiz Türk Telekom’un olduğu bu bölge. Acıbadem, kendi içlerinden olan, sevdikleri biri olan muhtarını kaybetti. Bizler bunun üzüntüsünü, hüznünü yaşıyoruz. Allah mekanını cennet etsin. Muhtarımız, aşağılık FETÖ’cülerin önüne çıkarak “Bu tankları halkın üzerine süremezsiniz” dedi ama alçakça, kalleşçe o hainler tarafından şehit edildi.” dedi.  

“ANTENLER KÜÇÜK ÇAMLICA’DA TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK”

Tarihi ve Kültür şehri Üsküdar’ı anlatarak konuşmasına devam eden Türkmen, “Üsküdar’ımız hem geçmiş tarihi zenginlikleriyle hem gelecek vizyonu, misyonuyla önemli bir ilçedir. Üsküdar Anadolu tarafından baktığımızda son ilçesi, Avrupa’dan geldiğimizde ilk ilçesidir. Biz İstanbul’un tam merkezindeyiz. İstanbul denilince aklan gelen ilçelerden birisiyiz. Dolayısıyla biz bu anlamda şanslıyız ve böyle bir şehre hizmet ediyoruz. Bu bağlamda daha fazla düşünmek zorundayız, buraya bir proje bir yatırım yaparken kılı kırk yararcasına düşünmek zorundayız. İlçemizde büyük ölçekte, ülke çapında büyük yatırımlar var. Örneğin bir tanesi Marmaray, şimdi açılacak olan Avrasya Tüp Geçit Projesi, 2017’nin Nisan – Mayıs aylarında hizmete girecek olan Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy Metro Hattı ki bu metro hattı ülkemizin ilk akıllı metrosu, makinisti yok ve merkezden kumanda sistemi ile çalışacak. Yine Çamlıca’da görmüş olduğunuz televizyon ve radyo antenlerinin bulunduğu noktaya, bütün antenlerin tek bir yerde toplanması için yapılan kule; her gün yavaş yavaş yükseliyor. Büyük Çamlıca’daki o tüm anten kirliliği kaldırılıyor ve Küçük Çamlıca’da tek çatı altında toplanacak. Bu kule sadece anten olmayacak, ilimizin ve ilçemizin önemli bir turizm potansiyeli olacak. Bu kule toplam 380 metre yüksekliğinde, bunun 220 metresi kule ondan sonraki 160 metresi anten olacak şekilde. 220 metrenin 180. metrelerinde iki kat restoran ve seyir terası var. Bu proje hala devam ediyor, Mayıs 2017 gibi bitmiş olacak. Üsküdar Meyda’nında bizim eski binamızı, katlı otoparkı ve o aradaki alışveriş merkezlerini komple yıkıyoruz. Buraya yeni büyük bir meydan yapmayı planlıyoruz, ismi de Mimar Sinan Meydanı. Bu meydanın altı otopark, üstü meydan olacak. 2018’in Ağustos-Eylül aylarına yetiştireceğiz.  Büyükşehir Belediyesi, Harem – Üsküdar, Üsküdar- Beylerbeyi sahil düzenlemesi projesinin ihalesini yaptı, Ocak ayında uygulamaya geçilecek. Bu şu demektir; Harem’den Beylerbeyi’ne kadar kesintisiz yaya, bisiklet ve taşıt yolu devam edecek. Salacak Sahili’nde bazı noktalarda seyir terasları ve selfie balkonları da var projemizde. Üsküdar’daki ana meydanda yani Marmaray’ın çıkış kısmına denk gelen yer için de bir meydan projemiz var. Denize dolgu yaparak, havuzuyla, diğer faaliyetleriyle güzel bir meydan projesine yeni dönemde başlayacağız inşallah. Bu işlerle ilgili geldiğimiz nokta bu.

Bir diğer husus, bahsettiğimiz 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz 24 kişinin ismini bulundukları mahallelerdeki sokaklara verdik ve şimdi de yeni yapacağımız projelere yine onların isimlerini vermeyi düşünüyoruz. Mesela bu mahallemizde, hemen yan tarafta yapacağımız parka muhtarımızın adını veriyoruz. Çengelköy’de 7 tane şehit verdik, bu yüzden Çengelköy’ün girişine ‘Şehitler Çeşmesi’ yapmayı düşünüyoruz.

Acıbadem Semt Konağı, Üsküdar’ın en nadide yerlerinden bir tanesi… Hem kültürel, sanatsal faaliyetler hem de kafeterya hizmeti vermektedir. Buradan sonuna kadar istifade etmenizde hiçbir beis yoktur.” diye konuştu.

“ACIBADEM CADDESİ, ÜSKÜDAR İÇİN PLANLANDIĞIMIZ 5 TANE ‘PRESTİJ CADDESİ’NDEN BİRİSİ OLACAK”

Yaptıkları hizmetleri bir bir anlatarak konuşmasını sürdüren Başkan Hilmi Türkmen, “Validebağ Koru’muzla alakalı bir projemiz vardı. Bu projemizde kesinlikle doğal dokuyu bozmaya yönelik hiçbir çalışma yoktu. Hatta bu projeyi biz bazı arkadaşlarla paylaştık bize kendi görüşlerini bildirsinler, yanlışı eksiği varsa söylesinler diye. Fakat bu arkadaşlar bize olumlu ve ya olumsuz geri dönüş olmadı. Fakat şu bilinmeli ki Validebağ Korusu, İstanbul’un en önemli korularından bir tanesidir ve biz 1 metreküp beton atmak niyetinde değiliz. Şu an Büyükşehir Belediyemizle ortak yürüttüğümüz bir proje var burayla ilgili. Bu proje bittiğinde bölgede yaşayan halkımızın görüşlerini soracağız, önerilerini alacağız. Korunun yanına yaptırmış olduğumuz cami için de zamanında gereksiz zorluklarla karşılaştık ama daha sonra buranın sadece bölgenin ihtiyacına yönelik olduğunu, koruyla hiçbir alakası olmadığını anladılar. Zamanında zorluk çıkarıp daha sonra gelip helallik isteyen dostlarımız mevcut. Bizim kendileriyle hiçbir problemimiz yok, hakkımız helal olsun. Camimiz de mahallemize hayırlı olsun diyorum. Katkıda bulunan dostlarımıza da teşekkür ediyorum.

Seçim öncesi dediğim gibi, Acıbadem Caddesi, Üsküdar için planlandığımız 5 tane ‘prestij caddesi’nden birisi olacak. Bunlar içerisinde Nato Yolu var, Nuhkuyusu Caddesi var, Hakimiyet-i Milliye Caddesi var. Bu ‘prestij cadde’ uygulamasına muhtemelen Şubat’ta başlıyoruz.  Çok güzel granit taşlar kullanacağız. Aydınlatmasıyla, yaya yollarıyla vesaire bu yola yakışır bir uygulama olacak. 2017 bitmeden bu işi bitireceğiz.

İkincisi ve en önemli konu Bilfen Koleji’nin altındaki trafik meselesi. Burayla ilgili mühendis arkadaşlarca bir proje hazırlandı ve eğer uygun olursa hemen ‘kavşak projesi’ne başlıyoruz. Bu projede ışıkları kaldırmayı hedefliyoruz. Altunizade’den gelen yol, Doğa Koleji’nin arkasından gelerek aşağı inecek. Bir de, buradan çıkan yol hem direk yukarıya çıkacak hem de direk Üçpınarlar Caddesi’ne vereceğiz.

Bu bahsettiğim projelerimiz, 15 Temmuz sebebiyle 5-6 aylık bir sekteye sebep oldu. Normalde 2016’da başlayacaktık. Her yerde oldu bizde de oldu.” şeklinde konuştu.  

ADA BAZINDA İMAR VERİLİYOR

Acıbadem mahallemiz, diğer mahallelere göre daha yerleşik daha planlı projeli bir mahalle olduğunu belirten Başkan Türkmen, “ Şu an gündemde olan kentsel dönüşüm ile ilgili bu mahallemizde hiçbir problem yok. İstediğiniz gibi yapılarınızı yıkıp tekrar yapabilirsiniz. Bir problem şu var; bize kat artışı talebiyle gelenler var. Biz bu talepleri karşılamamız mümkün değil. Çünkü kat artışı ile nüfusu artırarak, yoğunluğu artırarak sadece günü kurtarırız ama geleceğimize yanlış yaparız. Şimdi düşünün sabahları çıkıp buradan işe gidemiyorsunuz. Biz birer kat imarı versek kaç bin tane daire gelecek buraya, bunlarla beraber kaç bin tane araç gelecek. Dolayısıyla bu mahalle bu nüfusu da bu trafiği de kaldırmaz. Böyle bir belediyecilik, böyle bir dönüşüm olamaz. Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel şu an insanların bu dönüşüme maddi gücünün yetmemesi. Bu yüzden biz de bu işi elimizden geldiğince kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Örneğin, 36 ay kira yardımı yapıyoruz, karşılıksız… Her ay için 800 TL ve iki ay da taşınma parası veriyoruz 1600 TL, belli harçlardan muafiyet var. Çok uygun oranlarda kredi var. Elimizden geleni sizler için yapmaya çalışıyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Acıbademlilerin sorularını cevaplandırdı. Türkmen, cevapların içinde en önemlisi ise imarla ilgili olan bölümdü. Bireysel imar artırımına karşı olduklarını, ancak ada bazında gelindiğinde imar verdiklerini açıkladı. 

İlginizi çekebilir

Kadir Topbaş imzayı attı

Kadir Topbaş imzayı attı

selyus