Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Aralık 2019

Ahmet Koyunoğlu’ndan CHP’li Kadıköy Belediyesi’ne sert eleştiri

Kadıköy Belediye Meclisi Aralık ayı 1. oturumu gerçekleşti. Yoğun gündemli yapılan meclis toplantısında gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Koyunoğlu, Kadıköy Belediyesi’nden 30 yılın, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı’ndan da 7 ayın hesabını sordu.

Koyunoğlu, kürsüde konuşurken CHP’li meclis üyeleri tarafından sözü sürekli kesilmek istense de kararlı duruşu ile eleştirilerine devam etti.

Ahmet Koyunoğlu, ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimden önce suya indirim vaadi olduğunu, seçim sonra ise Kasım Ayı toplantısında yüzde 80’e varan zam istediğini hatırlatarak, “Yoksa siz İstanbulluları kandırdınız mı?” diye ağır bir dille eleştirdi!

Daha sonra kürsüye gelen Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, Koyunoğlu’nun eleştirilerine cevap vermekte zorlandı.

AHMET KOYUNOĞLU, ENGELLİLERİ UNUTMADI

Engellilerin, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nü tebrik ederek konuşmasına başlayan Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Koyunoğlu, “Günlük yaşantınızda engelli bireyleri çoğunuz görmüşsünüzdür. Kimi zaman elinde beyaz bastonuyla yürüyenleri, kimi zaman söylemek istediği şeyleri işaret ile anlatmayı çalışanları, kimi zaman da tekerlekli sandalye ile karşısına çıkan engeli aşmaya çalışan engelli bireyleri hep görmüşsünüzdür.

İnsanlar aynı koşullarda dünyaya gelmemektedirler. Bazı insanların doğuştan engeli bulunmaktadır. Bazıları ise çeşitli kazalar veya terör olayları nedeniyle engelli kalabilir. İşin gerçeği her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.

Önemli olan, sağlıklı insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırıp, onların engellilerle birlikte dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirme çabasına girebilmesini sağlamaktır.
Uygun şartlar sağlandığında avukat, mühendis, öğretmen, ressam olabilen engelli vatandaşlarımızın toplumun içinde etkin rol almalarını sağlamak ve onları unutmamak önemlidir.

Toplumsal mutluluk; bireylerin mutluluğundan, başkalarının acısını ve eksikliğini paylaşmaktan geçer. Engellilerin sıkıntılarının ve gereksinimlerinin neler olduğunu bilmek; onların yetenekleri doğrultusunda yapabilecekleri işler olduğu bilincini kazandırmak önemlidir.
Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i engelli bireylerden oluşuyor.

Türkiye’de ise Ulusal Engelli Veri Taban’ına göre engelli birey sayısı 1.559.222. (Ancak resmi olmayan rakamlara göre yüzde 13 düzeyinde, 9 milyon olduğu söyleniyor) Bunların yüzde 27’si 0-21 yaş, yüzde 36’sı 22-49 yaş, yüzde 37’siyse 50-64 yaş arasında… Bu arada yaşla birlikte engellilik oranı arttığını görüyoruz..

Devletimiz, engelli çocukların eğitimi için okullar açmıştır. Ülkemizde görme engelliler, işitme engelliler ve ortopedik engelliler için okul hiz­meti verilmektedir. Zihinsel engelliler ise belirli okulların bünyesinde açılmış olan özel sınıflarda eğitim ve öğretim gör­mektedirler. Ayrıca bu okulların dışında rehabilitasyon merkezleri de bulunmaktadır. Elde edilen son verilere göre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi sayısı 2 bin 178’dir. Ayrıca engelli bireylere verilen sosyal haklarda vardır. Bunların bazıları evde bakım aileye, vergilerden muafiyet, engelli bireye aylık ücret ve 18 yaşını doldurmuş engelli bireylere iş bulunması.

Her en­gellinin yapabileceği bir iş mutlaka vardır, Onlara iş vererek mut­lu olmalarını sağlamak önemlidir. Yasalarımız, her yüz işçi çalıştırılan bir iş yerinde, iki engelli işçi çalıştırılmasını zorunlu kılmıştır.

Unutulmamalıdır ki engelli olmak, bir engel değildir. Sadece aşılması gereken bir düşüncedir. Özel eğitim çağdaş bir eğitimin olmazsa olmazlarındandır.

Ünlü şair Ozan Deniz Sarıtop’un dediği gibi “Acının yontulduğu insan yüreği, meğerse taştan daha dayanıklıymış. İnsanın çaresizliği, ümitsizlikten…”
Bu duygu ve düşüncelerle “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nün engelli vatandaşlarımıza daha huzurlu bir hayat getirmesini ve bütün insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla hayatın onlara hep sevinç, mutluluk ve kolaylık sunmasını diliyorum” dedi.

HİLMİ TÜRKMEN 5 YILDA 9 KAPALI SPOR KOMPLEKSİ YAPTI, SİZ 30 YILDA KAÇ TAME YAĞTINIZ?

Kadıköy’ün eksiklerini de dile getiren Koyunoğlu, “İnsanların bir zamanlar yaşamanın ayrıcalık olduğunu ifade ettiği Kadıköy’ümüze gelecek olursak, elimdeki bilgiler ışığında ne yazık ki sizlere iyi bir tablo çizemeyeceğim.

Kadıköy’ün dünü ve bugünü ile ilgili yaptığımız araştırma neticesinde, eksilerimizin artılarımızdan çok olduğunu gördük. Somut olarak örnekler verecek olursak;

Kurbağalı dere ile ilgili bir önceki yönetim ve şimdiki meclis üyesi arkadaşlarımız bizleri daha önce eleştirmiştiniz. Ancak son 6 ay da bir çalışmanın olmadığını tespit ettik. Kadıköy Belediyesi olarak burayı takip ediyor musunuz?

Fenerbahçe Parkı daha önce İBB’de iken bir gül bahçesini andırıyordu. Ancak geçenlerde tevafukken içinde yürümek istedim, parkın son hali girilecek durumda değil. Adeta terkedilmiş virane bir köy bahçesine dönüşmüş. Park başıboş hayvanların pislikleri ile dolu. Bir an önce o parkın revizyondan geçirilip, başıboş hayvanları da bir çözüm bulunması lazım.

Sayın Başkan ancak; 30 yıldır Kadıköy’ü siz yönetiyorsunuz, ilçeye kaç tane spor kompleksi yaptınız? Komşu İlçe’miz Üsküdar’ı yöneten Belediye Başkanı Hilmi Türkmen geçen dönem ki 5 yıl için de İlçesine 9 tane Spor Kompleksi ve 16 yüzme havuzu kazandırdı.

Bu arada Kadıköy’ün kültür sanat ile ilgili çalışmaları, diğer ilçelerden bir iki adım öndedir. Bunu biz de kabul ediyoruz, bun da sıkıntı yok” diye konuştu.

 

selyus