Ana Sayfa YAŞAM 3 Aralık 2019

Kemal Sayar’la “Ailenin Dönüşümü” söyleşisi

Gerçekleştirdiği etkinliklerle her kesimden insanın yaşamına dokunan Üsküdar Belediyesi, Türkiye’nin önde gelen uzmanlarını ağırlamaya devam ediyor.

Prof. Dr. Kemal Sayar, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ailenin Dönüşümü” söyleşisinde İstanbullularla bir araya geldi.

Psikiyatri anabilim dalı uzmanı, yazar Prof. Dr. Kemal Sayar 2 saat süren söyleşide modern toplumda ailenin rolünü, gelişen teknolojiyle birlikte aile kavramında yaşanan dönüşümü anlattı.

Söyleşide, ailede bireyler arası ilişkilerin “maskesizlik, teklifsizlik, menfaatsizlik” kavramları üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Sayar, bir evin nasıl yuva olabileceğinin sırlarını katılımcılarla paylaştı.

Programa katılım sağlayan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, “Üsküdar Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu çok önemli söyleşide ailelere çocuklarını yarınlara en iyi şekilde hazırlamalarına olanak sağlayacak çok önemli bilgiler paylaştık. Bugün burada ciddi bir katılımla bu söyleşiyi gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyiz.” diyerek Kemal Sayar’a çiçek takdim etti.

Sayar, yoğun bir katılımla gerçekleşen söyleşinin son yarım saatinde katılımcıların sorularını yanıtladı.

selyus