Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 13 Temmuz 2018

AK Parti ile CHP arasında eğitim ve ibadette zihniyet farkı!

Kadıköy, diğer hizmet alanlarında olduğu gibi cami ve okul konusunda da tam anlamıyla sınıfta kaldı. Kadıköy dışından ilçeye misafir olarak gelen vatandaşlar vakit namazlarını eda etmek için dakikalarca cami arıyor.

1989 yılından bu yana tam 29,5 yıldır Kadıköy Belediyesi’ni yöneten CHP zihniyeti, bir tane cami yapmadığı gibi bir mecsid dahi yapmadı!

Camilerin yetersizliği yüzünden özellikle Cuma günleri insanlar namazlarını eda etmek için sokaklara sel olup taşıyor. Kadıköy’deki camilerin birçoğunda fotoğraftaki görüntü hasıl oluyor…

CHP’li belediye hadi zihniyeti gereği cami yapmaya yanaşmadı diyelim ama çok acıdır; bir tane okul da yapmadı. Eğitimli olduklarıyla övünen ve kibirlerinden karşı görüşteki insanlara hep üst kimlikle bakan bu zavallı ve hastalıklı zihniyetin ilçeye okul yapmamasını kim nasıl savunabilir?

Daha fala söze gerek yok. İsteyen araştırabilir.

HİZMET ANLAYIŞINA MADALYONUN BİR DİĞER TARAFINDAN BAKALIM!

Daha henüz 4,5 yıl önce göreve gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in öncülüğünde Üsküdar Belediyesi, ilçede tam 60 Cami temeli atılıp kısa sürede bitirerek mahalle sakinlerinin ibadetlerini huşu içinde yapmalarını sağladı.

Yine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in öncülüğünde ilçeye yaklaşık 25 okul yapılarak milli eğitime teslim edildi. Ayrıca yapımı devam eden okul ve cami inşaatları sürmektedir.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 28 OKUL, 19 CAMİ

2002 öncesi çöplerini patlaması ve susuzlukla anılan Ümraniye’de hizmet neredeyse durma noktasındaydı. O yıllarda okullarda öğrenciler 60-70 kişiyle sınıflarda eğitim görüyorlardı. 2002 sonrasında ise Ümraniye Belediyesi, yerel belediyeciliğin duayeni Başkan Hasan Can öncülüğünde ilçeye 15 cami, 22 okul kazandırdı. Ayrıca okul ve cami inşaatı devam edenlerle birlikte proje aşamasında olanlar var.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN 31 OKUL, 12 CAMİ

Göreve geldiği günden bu yana Çekmeköy’ü eğitim vadisi haline getiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz öncülüğünde, ilçeye 31 okul yapıldı, 7 okulun da inşaatı sürüyor. Bunların yanında 12 cami ve 1 cemevi ilçeye kazandırıldı. Ayrıca inşaatı devam eden camiler var.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NDEN 16 OKUL, 16 CAMİ

Anadolu Yakası’nın bir başka çalışkan Belediye Başkanı İsmail Erdem öncülüğünde Sancaktepe Belediyesi ilçeye 16 okul kazandırdı ve yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirmek üzere 9 okulun da inşaatı devam ediyor. Yine ilçeye 16 cami yapıldı ve 7 caminin inşaatı sürüyor..

Bu hizmetleri görmemezlikten gelen bir insan duygularını yitirmiş demektir!

selyus