Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK PARTİ VE KADIN ADAYLAR!

AK Parti’de siyaset yapan kadınlar ve gençlerin ayrıcalığı yerel seçimlerde de bir kez daha ortaya çıkacak.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK toplantısında Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’ye bizzat talimat vererek, ’81 vilayette kadınlar ile gençleri belediye başkanlıkları ve meclis üyeliği aday adaylıkları için teşvik edin’ dediği konuşuluyor.
Bu konuda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de açıklamaları var.
Özhaseki’nin açıklamasına göre Başkan Erdoğan, belediye başkanları ve meclis üyeleri için kadın adaylara daha çok yer vereceklerini belirtti.
Bu bilgilere ek olarak kadınlar ve gençlerin belediye başkanı profili olabilecek yerlerde aday gösterilebileceği, teşkilatlarında bu yönde bilgilendirileceği ifade ediliyor.
İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak yıllardır yakından takip ettiğimiz İstanbul İl Kadın Kolları yönetimlerinde görev almış ve halen görevine devam edenler ile İlçelerin Kadın Kolları Başkanları arasında belediye başkanlığını yapacak donanım ve bilgi birikimde olan bir çok kadın siyasetçi ismini bir çırpıda sayabiliriz.
Bazı ilçelerde kadın siyasetçilerin belediye başkan adayı koyulduğu takdirde partinin önceki oylarını çok daha fazla arttıracağını özellikle ifade ediyoruz…

selyus