Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK PARTİ’DE HOŞGÖRÜ BİTMEK ÜZERE!

Kıymetli okurlarımız, aslında böyle sık yazı yazma huyum yok ama bugün sahada yaptığım istihbaratlarda ve bana yapılan bazı tavırlar, hoşgörüsüzlükler üzerine acil köşemden yazma gereği duydum…

Özellikle bana alınan tavırlara detaylı cevap vermek istiyorum. “BİZİM PENCEREMİZDEN ADAYLAR!” başlıklı bir önceki yazımda ilçelerde aday olması muhtemel isimler üzerinde durdum ve dedim ki: “Burada yazdıklarım sadece kendi düşüncemdir ve kimseyle de istişarede bulunmadım”.

Çok doğal olarak da o yazımda bir çok ilçede isim zikrettim. İsmini zikrettiklerim pırıl pırıl, donanımlı, liyakat sahibi insanlar… İsmini yazmadıklarım da düzgün insanlardır elbette… Onları kötüleyici tek kelime dahi etmedim..

Yani ben şimdi kendi içimden geçen isimleri yazamayacak mıyım kardeşim!

Sosyal medya hesaplarımdan bazen sevdiğim siyasi büyüklerimiz ya da kardeşlerimizin “Bu fotoğraf burada dursun, lazım olacak” diye altına yazarak fotoğraflarını paylaşıyorum, inanın bundan bile rahatsız olanlar var. Bu nasıl bir hastalıklı haldir çözemedim..!!

Bu partiyi ne hale getirdiniz, hoşgörü yok, sevgi yok, saygı yok, bu nedir ya!! Hele parti içindeki çekişmeler var ya!! Tabi partide etkili olan akp’liler, AK Parti’lileri göndermeye, gönderemez ise sindirmeye yönelik savaş veriyorlar, aslında bu gürültüler ondan! Ben de Elif gibi dimdik gerçek partililerin yanında duruyorum ya! Onun için bana da saldırıyorlar.

Partiyi kendi elleriyle kazıyıp, alın terleriyle büyüterek bugünlere getiren o gerçek AK Parti’liler, var güçleriyle direniyor kalmak için, inşallah onlar kazanır. Yoksa bu partinin durumu hiç de iyiye gitmiyor! Allah partinin sonunu hayreylesin…

Bugün, aralarında belediye başkanları da dahil bazı isimler tavır alıyor bana. Niye tavır alıyor? Önceki köşe yazımda ve sosyal medya hesaplarımda onun ismini yazmadım da niye başkasını yazdım!!!

Be kardeşim senin ve senin gibilerin çalışma tarzı, siyasi duruşu benim Milli Görüş anlayışıma ters geldiği için ve de gönlümden gitmeni istediğim için yazmıyorum. Var mı daha ötesi!

Temayüller de bitti. Genel merkez sahada yoğun olarak anketler yaptırıyor. İllerde ve ilçelerde Genel Merkez Yerel Yönetimler, Teşkilat ve Ar-Ge Birim Komisyonları harıl harıl çalışıyor zaten. Bunların hepsi bu Kutlu Davanın Lideri, AK Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne konacak. O da kurmaylarıyla hangi beldede, hangi ilçede, hangi ilde ve hangi büyükşehirde hangi adayı koyacağına karar verecek…

Yani burada son kararı verecek olan AK Parti’nin Genel Başkanı Erdoğan’dır… Ben değilim!

Zaten ben neyim ki! AK Parti teşkilatlarında geçmişte emek vermiş ve İstanbul basının bir garibanıyım… Benim bir gücüm yok ve sizin gibi kimsem de yok. O zaman bu karın ağrınız niye!

Bu arada yaptın yapacağın kadar görevini ki yapamadın, bırak da senden daha iyi yapan hizmet etsin bu millete…

Ayrıca ismini yazmadığım aday adaylarına sesleniyorum: Allah CC. zaten adaylığı sana nasip ettiyse değil ben, bu partinin lideri bile engelleyemez onu! O zaman bırak da kimi yazdığım beni bağlasın. Senide zaten yazanlar, çizenler var…

Ha madalyonun diğer tarafından baktığımızda benim yazdıklarım büyüklerimiz tarafından dikkate alınıyorsa ne mutlu bana…

O zaman onlar bu sahaların tozunu yutan, şiir gibi yağan yağmurda ıslanan, ayakkabıları ve paçaları çamur içinde kalan bu fakiri dikkate almaya devam etsinler, Evvel Allah bu fakirin yanlışı olmaz… En azından bilerek olmaz!

Avrupa Yakası’nı az takip etsem de Anadolu Yakası’nı karış karış geziyorum yıllardır. Yarı şaka, belki de bazı belediye başkanlarından daha iyi biliyorum ilçelerini!

Bu arada hangi belediye başkanları sokaklara inip vatandaşlarla ilgilenmediğini de yazacağım ileriki günlerde. Hatta bazılarının kibrinden de bahsedeceğim!!!

Bazılarının da vatandaşlarla beraber fotoğraf çektirip sosyal medyadan paylaşarak nasıl algı yaptığını ve sonrada ortadan nasıl kaybolduğunu da yazacağım.

Bana gelen istihbaratları süzgeçten geçirmeden yazsam yer yerinden oynar. Lakin söylenenlerin doğruluğunu teyit etmeden yazmak vebaldir. Allah hesabını sorar köprüde.

Köprü dedim de! işimiz çok zor, nasıl geçeceğiz o köprüden? Allah’ım bize adaletinle değil merhametinle muhamele eyle… Yoksa halimiz nicedir!

Son olarak eğer Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun, Bağcılar Velediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun ve karşı yakada daha birkaç diğer belediye başkanının ilçelerine kazandırdıkları mega projeleri ve hizmetlerini yazdığımda rahatsız oluyorsan, ayrıca hem bana hem de belediye başkanına saldırıyorsan o zaman sen akp’lisin! Sen kripto FETÖ’cusun. Sen kötü niyetlisin! Senin tedaviye ihtiyacın var!! Ben doktor değilim ki seni iyileştireyim ki senin zaten iyileşme durumun da mucizelere bağlı!!!

Ayrıca ben saygıdeğer Hasan Can, Yücel Çelikbilek ve İsmail Erdem ağabeylerimi ve kıymetli Hilmi Türkmen kardeşimi dün tanımadım ki! Bugün sizin zırvalarınızı dikkate alayım… Ben onları Milli Görüşün o anlam taşıyan yıllarında tanıdım…

Bir dahaki yazımda İstanbul’da yapılan temayülde bazı ilçe başkanlarının teşkilatlarına baskı yaparak kendi isimlerini nasıl ve niye yazdırdığının üzerine duracağım…!!!

selyus