AK Parti’nin İmamoğlu’na sorduğu Murat Kapki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden başarı ödülü aldı

AK Parti’nin İmamoğlu’na sorduğu Murat Kapki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden başarı ödülü aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Advertcity şirketine verilen üstgeçitlerin reklam alanı olarak işletilmesi işi İBB Meclisi’ne geldi. AK Parti, Ekrem İmamoğlu’nun cevaplaması için soru önergesi verdi.

AK Parti İBB Meclis Üyelerinin, Ocak ayı toplantılarının 2. oturumunda Başkan İmamoğlu’ndan ihalesiz iş verdin diye hesap sordukları BVA Reklamcılık şirketinin ortağı ve Advertcity şirketinin sahibi Murat Kapki, daha iki gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden başarılı iş insanı ödülünü aldı.

Advertcity şirketinin sahibi Murat Kapki, ödülü almakla kalmadı ve sosyal medya hesaplarından paylaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan övgü ile bahsetti.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) Medya Oscar Ödülleri Töreni’nde ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden Advertcity şirketinin sahibi Murat Kapki, sosyal medya hesabından, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin çatısı altında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin elinden bu plaketi almak şahsım ve firmam adına büyük bir onurdur” diye paylaşım yaptı.

İMAMOĞLU’NA ADVERTCİTY ŞİRKETİ SORULDU

Kültür ve Sanat Komisyon Başkanı Ahmet Rasim Yücel tarafından verilen soru önergesinde, yazarımız Fuat Uğur’un gündeme getirdiği İBB’nin ihale verdiği BVA Reklamcılık şirketinin FETÖ bağlantısı iddiası da gündeme getirdi.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti, yönetimi ve tasarrufu altında bulunan toplam 100 adet üst geçidin reklam alanı olarak 3 yıl süreyle işletilmesi işi 24 Haziran 2020 tarihinde Encümende yapılan ihaleyle Kültür A.Ş.’ye ihale edilmiştir. İhale edilen sözkonusu alanlar ile ilgili yapılan araştırmalar ve medyaya yansıyan haberlere göre ihale konusu üstgeçitlerin BVA Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş’nin ajans markası Advertcity reklam tarafından işletildiği gözükmektedir.” denilen önergede şunlar soruldu:

-Kültür A.Ş Encümende ihale ile aldığı reklam alanları işletme hakkını kendisi işletebilecek yetkinlikte olmasına rağmen BVA isimli şirkete hangi amaçla ve hangi usulde devretmektedir? Buna ilişkin bir ihale yapılmış mıdır?

Kültür A.Ş. eğer ihale yaptıysa;

a-İhale şekli,

b-Kaç yıllığına,

c-Hangi bedel üzerinden verilmiştir?

-İhale hangi usulde yapılmış olup kaç istekli katılmış ve rekabet şartları oluşmuş mudur?

-Reklam sektöründe faaliyet gösteren benzer firmalar sürece davet edilmiş midir? İstanbul’daki üstgeçit reklam alanlarının tamamının tek bir şirket tarafından işletilmesi rekabet kurallarına aykırılık oluşturmakta değil midir?

-24 Haziran 2020 tarihinde yapılan ihale kapsamında Kültür A.Ş.’nin almış olduğu işin Kültür A.Ş. tarafından değil de henüz 27 Şubat 2020’de kurulan BVA Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş isimli şirket tarafından yapılıyor olması dikkate alındığında bu kadar kısa sürede İstanbul’daki tüm üstgeçit reklam alanlarını işletmeye yetecek bilgi ve tecrübe ve iş deneyimine sahip olması mümkün olmayan bir şirket tarafından işin yürütülmesi  16 milyon İstanbulluya vermiş olduğunuz ehliyet ve liyakate uygun iş yapma taahhüdünüz ile ne kadar uyuşmaktadır?

-BVA Reklamcılık şirketinin ortağı olan Ahmet Köksal’ın Olay Tv’ de Cavit Çağlar’ın ortağı olan ve Sn. Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nden tanıdığı bir işadamı olan Hüseyin Köksal’ın kardeşi olduğu doğru mudur?

-Söz konusu reklam alanlarını işleten BVA isimli firmanın bu işletmeden elde etmekte olduğu kazancın Olay Tv’nin finanse etmek ve ayakta kalmasını sağlamak amacıyla kullanılacağı ve reklam işinin de bu sebeple bu firmaya yeterli iş deneyimi olmadığı halde verildiği iddiası doğru mudur?

-BVA Reklamcılık şirketinin diğer ortağı olarak gözüken Murat Kapki’nin yakın aile fertleri içerisinde Amerika’da Fetö’ye ait okullarda yöneticilik yapan Ferhat Kapki bulunmakta mıdır?

-BVA şirketinin yürüttüğü reklam işlerinde İBB lehine ayrılmış ücretsiz kontenjan oranı nedir? Daha önceki dönemde ayrılan kontenjan ile fark bulunmakta mıdır?

selyus