Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Nisan 2015

ATAMEM’de yeni dönem mesleki kurslar başladı

Ataşehir Belediyesi Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi’nde (ATAMEM) yeni dönem mesleki kurslar başladı. Ön kayıt alımları aralıksız devam ediyor.

Aşçılık, Pastacılık, İngilizce A1, İngilizce A2, İngilizce Pratik, Bilgisayar Kullanımı, Bilgisayar Okur-Yazarlığı, Kuaförlük, Manikür-Pedikür Teknikleri alanlarında her biri 20 kursiyerden oluşan sınıflar oluşturuldu.  

ATAMEM’de yeni dönem kursları başlarken, bir sonraki dönem için de ön kayıt alımları aralıksız devam ediyor.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan kursların sonunda, kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Bir meslek veya bir hobi edinmek için ATAMEM’deki kurslara katılan Ataşehirliler, Ataşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten çok memnunlar.

Aşçılık kurslarına katılan kursiyerler, muhteşem lezzetlerin ortaya çıktığı derslerden sonra yapılan yemekleri hep birlikte yiyorlar. Kursların ücretsiz olarak verildiği merkezde yemek malzemeleri ise kursa katılan öğrenciler tarafından ortak bir şekilde karşılanıyor. ATAMEM’de gerçekleşen Aşçılık kurslarına Türkiye ve İstanbul’un ünlü şefleri de katılarak, kursiyerlere yeni yemek tarifleri ve mesleğin önemli ipuçlarını veriyor.

Günümüzün en önemli sektörlerinden biri olan bilişim sektörüne başlangıç yapmanın iyi bir yolunu düşünenler Bilgisayar Kullanımı kurslarına, yabancı bir dil öğrenmek isteyenler İngilizce kurslarına, kuaförlüğe ilgisi olanlar ise kuaförlükle ilgili kurslara katılıyor.

 

ATAMEM’de ayrıca Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan sanat eğitimleri çerçevesinde; Resim, Drama, Dans, Halkoyunları, Temel Müzik Eğitimleri, Bağlama, Keman, Gitar, Türk Halk Müziği Koro eğitimi de veriliyor. Sanat kursları için ise kayıtlar her sene Eylül ayında alınıyor.

Kurslara katılmak isteyen Ataşehirliler, Küçükbakkalköy Mahallesi Vedat Günyol Caddesi No:06 adresinde hizmet veren ATAMEM binasında, meslek kursları başvuru formlarını doldurarak en yakın zamanda açılacak yeni sınıflar için sıra alabiliyorlar. Daha fazla bilgi almak isteyen Ataşehirliler, ATAMEM’ e ait 0216 574 80 79 telefon numarasından ek bilgi talep edebilirler. 

Etiketler:
selyus