Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Ocak 2015

Aykurt Nuhoğlu sözünü tuttu

2014 yılı meclis ilk meclis toplantılarından birinde komisyon belirlendiğinde bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “AK Partili arkadaşlarımızın yeter sayıları olmamasına rağmen komisyonlara alınmaları lazımdı, yanlış oldu, önümüzdeki yıl bunu düzelteceğiz” demişti.

Kadıköy Belediye Meclisinde güzel bir gelişme oldu. AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin grup yeter sayısı olmamasına rağmen denetim komisyonuna kendi grubunun önerisiyle Y. Mimar Göksel Öksüz alındı. 2014 yılı belediye meclisinin Nisan ayı toplantılarında oluşan komisyonların hiç birine alınmayan AK Partili Meclis Üyeleri bu karara itiraz etmişlerdi. O toplantıların birinde cevap veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “AK Partili arkadaşlarımızın yeter sayıları olmamasına rağmen komisyonlara alınmaları lazımdı, yanlış oldu, önümüzdeki yıl bunu düzelteceğiz” demişti, Başkan Nuhoğlu verdiği sözü tuttu ve AK Partili Öksüz, denetim komisyonuna alındı. Denetim Komisyonunda AK Parti’yi temsil edecek olan Öksüz, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemlerde belediye meclis çalışmalarını yakından takip ediyordu. Y. Mimar Göksel Öksüz, bu anlamda da belediyeciliği çok iyi bilen bir isim.

ÖNEMLİ BİR KOMİSYON

Belediyelerin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi görevini ifa eden denetim komisyonları her belediyelerin Ocak ayı meclis oturumlarında seçildiğini ifade eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi Denetim Komisyon Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, “2014 yerel seçimleri sonrası AK Partili meclis üyelerini ihtisas komisyonlara girmemesi yönünde eğilim gösteren Kadıköy belediye yönetimi, denetim komisyonu gibi çok önemli bir görev için bu kez aynı tavrı göstermedi. 5 ocak 2015 Kadıköy Belediye meclisinde yapılan seçimlerde gurubumuzun önerdiği isim olarak 45 kişilik belediye meclisinin 41 üyesinin oyunu alarak denetim komisyonu üyeliğine seçildim. Ben başta kendi arkadaşlarım olmak üzere şahsıma oy veren herkese teşekkür ederim” dedi. 

DENETİM KOMİSYONU 

  • Ediz Zeyrek CHP
  • Hakkı Sağlam CHP
  • Fuat Engin CHP
  • Ümit Demirtaş CHP
  • Y. M. Göksel Öksüz AK Parti

Etiketler:
selyus