Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 13 Kasım 2017

Bağcılar Belediyesi’nden ‘Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ sertifikası

Bağcılar Belediyesi e-belediyecilik hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesi, bilginin gizliliği ve ulaşılabilirliğine ilişkin ‘Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin belgelendirilmesi denetimini tamamlayarak başarı sertifikası kazandı.

Bağcılar Belediyesi, belediyecilik konusundaki öncü girişimlerden biri olan “Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” konusunda denetlendi. Akreditasyon kurallarına uygun Denetik Belgelendirme kuruluşu tarafından 2 aşamalı denetim yapıldı.

“Bilişim biriminin bilgi güvenliği standart gerekleri karşıladığı onaylanmış oldu”

Detaylı ve titiz bir denetleme sürecini başarıyla tamamlayan Bağcılar Belediyesi, sertifika kazandı. Alınan bu sertifikayla, belediyenin bilgi işlem ve bilişim biriminin bilgi güvenliği standart gerekleri karşıladığı onaylanmış oldu.

Başarı belgesini kazanan birim yetkilileri, “Periyodik olarak yapılan denetimler belediyemizde bilgi güvenliğinin oluşturulması açısından önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bağcılar Belediyesi olarak vatandaşa hizmetin kalitesini arttırmak ve sürekli gelişim sağlamak için alınan belge bizlerin azmini bir kat daha artırmıştır” dedi.

selyus