Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 2 Nisan 2015

Başkan Can, “Biz gönül beraberliği içerisindeyiz”

Ümraniye Belediyesi’nin Bosna Hersek’teki Fojnica Kültür Merkezi’nde düzenlediği Türkçe kursları ile ülkede Türkçe’ye olan ilgi daha da büyüyor. Başkan Hasan Can: “Biz gönül beraberliği içerisindeyiz ve artık bizim için Bosna ve Fojnica Türkiye’den, İstanbul’dan ve Ümraniye’den farksız; kendimizi evimizde hissediyoruz demiyoruz burası bizim evimiz diyoruz” dedi.

Bosna Hersek’te Türk Kültürü’nün tanıtılması ve Türkçe’nin öğretilmesi için Ümraniye Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında daha önce imzalanan “İşbirliği Protokolü’’ ile Bosnalı gençler Türkçe öğreniyor. Balkan ülkeleri ile temasını arttıran Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek’in Fojnica kentinde yaptırdığı, Bosna Hersek ve Türkiye bayraklarının birlikte dalgalandığı Ümraniye Belediyesi Fojnica Kültür Merkezi ile Türkçe’nin yaygınlaşması konusunda yoğun bir eğitim programına ev sahipliği yapıyor. Yunus Emre Vakfı’yla ortaklaşa yapılan eğitim çalışmalarıyla Bosnalı gençler kültür merkezinde Türk dilini öğrenme imkânı buluyor.  2009’dan itibaren eğitim ve kültür faaliyetlerini Bosna Hersek’te gerçekleştiren Yunus Emre Enstitüsü, ülkede yaklaşık 11 bin kişiyi Türkçe ile tanıştırırken, aynı zamanda Ümraniye Belediyesi ile ortak Fojnica Kültür Merkezi’nde çok sayıda Bosnalı gence Türkçe öğretildi.

Öte yandan 2011 yılından beri yürütülen eğitim faaliyetleri sonucunda Türkçe öğrenen gençler Türkiye’ye gitme imkânına da kavuşabiliyor. Ayrıca kültür merkezinde gerçekleştirilen diğer sanatsal ve kültürel faaliyetler ile iki ülke arasındaki tarihi bağların pekişmesi de bu sayede mümkün oluyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla Ümraniye Belediyesi Fojnica Kültür Merkezi’nde yapılan Çanakkale Zaferi etkinliklerine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı. Programda Bosnalı gençlerin Türkçe seslendirdikleri Çanakkale Türküsü ile duygu dolu anlar yaşandı. Ümraniye Belediyesi’nin “100. Yılında Çanakkale Zaferi” temasıyla bu yıl 11.’sini düzenlediği resim, hikâye ve şiir yarışmasında dereceye giren resimlerin de sergilendiği sergi Fojnicalılar’dan yoğun ilgi gördü.

Etiketler:
selyus