Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 10 Ekim 2015

Başkan Can, “İlçenin çehresi bizimle birlikte değişti”

Ümraniye Belediyesi’nin 2016 yılı muhammen bütçesi ve performans programı görüşmelerinin yapıldığı mecliste belediyenin icraatlarını anlatan Başkan Hasan Can, “Bizim devraldığımız Ümraniye’yle, şimdiki Ümraniye arasında ismi dışında hiçbir benzerlik yok. İlçenin çehresi bizimle birlikte değişti”

Ümraniye Belediye Meclisi, 2016 yılı muhammen bütçesi ve performans programı, yapılan görüşmelerin sonunda oy çokluğu ile kabul edildi. Ümraniye Belediye Meclis Salonu’nda yapılan bütçe ve performans programı görüşmelerine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

2016 yılı Performans Program sunumu için söz alan Belediye Başkan Vekili Mahmut Eminmollaoğlu, “Şimdiye kadar olduğu gibi 2016 yılı bütçesi de realist bir anlayışla hazırlandı, belediye kaynakları belirlenen bu bütçeler doğrultusunda en verimli şekilde kullanılıyor” dedi. Eminmollaoğlu, ayrıca yeni stratejik planda yer alan amaç ve hedeflere bağlı olarak hazırlanan Performans Programı’nın Ümraniye Belediyesi’nin uzun vadeli amaçlarına bağlı kalınarak tüm birimlerin 2016 hedeflerinin Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından titizlikle hazırlandığını ve yasa çıkar çıkmaz bunu uygulayan ilk belediye olduklarını ifade etti.

“DEVRALDIĞIMIZ ÜMRANİYE VE ŞİMDİKİ ÜMRANİYE ARASINDA BENZERLİK YOK”

‘Bütçe’ konulu Meclis Toplantısı’nın devamında konuşma yapan Başkan Hasan Can, 2016 muhammen bütçesiyle alakalı bilgi verdi. Göreve geldikleri günden bu yana Ümraniye’yi daha iyi noktalara getirmenin mücadelesini verdiklerini ifade eden Başkan Hasan Can, “Bizim devraldığımız Ümraniye’yle, şimdiki Ümraniye arasında ismi dışında hiçbir benzerlik yok. İlçenin çehresi bizimle birlikte değişti” dedi. Her alanda gelişen ve vatandaşın memnuniyetini her şeyin önünde tutan bir belediye olduklarını anlatan başkan Hasan Can, “Her sene reel bütçe yapıyor, bütçemizi yüzde 100’e yakın gerçekleştiriyoruz. Bu sayede, vatandaşın temel ve sosyal ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyor ve onların en iyi şekilde hizmet almasını sağlıyoruz” dedi. “Hiçbir kamu kurum ve kuruluşuna tek kuruş borcu olmayan ilk ve tek belediyeyiz” diyen Başkan Hasan Can, Ümraniye ilçesindeki yapı stoğunun yüzde 60’ının da kendi dönemlerinde inşa edildiğinden ve ilçeye 250’yi aşkın kalıcı eser kazandırıldığından bahsetti. Ümraniye’nin önemli bir değişim sürecinden geçerek modern bir kent haline geldiğini belirten Başkan Hasan Can, 2016 bütçesinin Ümraniye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan görüşmeler sonunda oylamaya geçildi. Ümraniye Belediyesi’nin 360 milyon TL olarak planlanan 2016 yılı muhammen bütçesi yapılan oylamada, oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bir kapanış konuşması gerçekleştirdi.

selyus