Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Ekim 2015

Çekmeköy’ün bütçesi ile performansına onay

Çekmeköy Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclisi 2. Birleşimi’nde görüşülen 2016 yılı Performans Programı ile 2016 yılı bütçesi, Belediye Meclisi 3. Birleşimi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

Çekmeköy Belediyesi Ekim Meclisi’nin 3. birleşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Selamet Aygün başkanlığında toplandı. 7 maddenin gündeme alındığı toplantıda Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi de görüşüldü.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2016 yılı için 185 milyon olarak bütçe ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Poyraz, “2009 yılında 30 milyon olan bütçemizi 2016 yılında 185 milyona çıkardık. Bu büyümede çalışanlarımızın ve meclis üyelerimizin katkısı çok büyük.  Bu süreç içinde kamuya, devam eden işlerdeki vadeli borçlanmalar dışında hiçbir borcumuz yok. Baktığımızda gelir gider dengeleri arasında bir açıklık yok. Bir belediyenin en büyük geliri imar kalemidir. Kentsel dönüşüm yasasından sonra bu kalemimizde büyük düşüş yaşandı. Belediyelerin diğer bir gelir kalemi de arsa satışları. Bizim belediyemizin 7 yıllık hizmet süresince arsa satışlarından elde ettiği gelir yok denecek kadar az. Bu dezavantajlara rağmen bütçemizin bu rakama gelmesi ve büyük yatırımlara imza atabiliyor olmamızdan dolayı mutluyum,” dedi.

Başkan Poyraz, “Performans programında da bahsettiğim gibi eğitim alanındaki büyük yatırımlar, kültürel ve sosyal alanda büyük projeler hazırlıyoruz. Çekmeköy için elzem olan tüm çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz,” diye konuştu.

Muhalefet adına söz alan Kenan Yıldırım’ın proje önerilerini sunmasının ardından oylamaya geçildi.

Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 Mali Yılı Bütçe Tasarısı oy çokluğu ile kabul edildi.

Birleşimin sonunda tekrar söz alan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bütçe tasarısına destek verenden de, muhalefet edenden de Allah razı olsun diyerek, birim müdürlerine, başkan yardımcılarına, çalışanlara ve meclis üyelerine teşekkür etti.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ 2016 YILI PERFORMANS PROGRAMI DA MECLİSTEN GEÇTİ

Çekmeköy Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2016 Yılı Performans Programı, belediye meclisinin ikinci birleşiminde görüşüldü. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, programın özetini sunarken 2016 yılı ve daha sonrasında ilçe için planlanan büyük projeleri anlattı.

2016 yılında gençlere özel çalışmalar düşündüklerini söyleyen Başkan Poyraz, “İlçemizdeki gençliğin ağabeyi durumundayız ve onlardan sorumluyuz. Bu yüzden gençlerimizin enerjilerini verimli kullanabilecekleri tesisler inşa etmek için projeler hazırlıyoruz. İki gençlik kampı ile ilgili çalışmalarımız devam ederken, Cumhuriyet Mahallesi’nde tamamladığımız kültür merkezini, gençlere özel bölümlerin ayrılacağı gençlik ve kültür merkezi olarak hizmete açacağız. Bu yıl açtığımız Spor Müdürlüğü aracılığıyla düzenleyeceğimiz spor aktiviteleriyle gençlerimizi daha yoğun şekilde spora teşvik etmeyi planlıyoruz. Ayrıca bu yıl kurduğumuz Çekmeköy Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın başarıları ile gururlanacağımız bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bu yıl, belediye bahçesine kurduğumuz Çanakkale Platosu’nda 40 bin öğrencimizi ağırladık. Biz O’nu Çok Sevdik projesine ulusal düzeyde 5 bin genç katıldı. Bunun gibi sosyal projelerimizle de gençlerimizi kucaklamayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

2016 yılı hedeflerinden bir insanın doğumundan ölümüne kadar yaşamın her kesiti için çalışmalar hazırladıklarını belirten Başkan Poyraz,” Sadece gençler değil yaşlılar, öğrenciler, kadınlar, maddi durumu yetersiz aileler için mevcut çalışmalarımız devam edecek ve bu çalışmalara yeni projeler eklenecek. İlçemizdeki nüfus artışı nedeniyle fiziki ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. Örneğin; okul ihtiyacı olan mahallelerimiz için arsalar üretiyoruz. Belediyemizin en değerli arsalarını okul alanı olarak planlıyor, yeni okulların yapılması için hayırsever iş adamları ile görüşüyoruz. Bu çalışmalar neticesinde ulus pazarının kurulduğu alanda okul yapılmasını planlıyoruz. Ayrıca Taşdelen girişindeki 50 dönümlük boş arazide de bir okul yapılması planlanıyor.  Taşdelen bölgesinde aile sağlığı merkezi ihtiyacı olduğunu tespit etmiştik. Hayırsever bir işadamı ile görüşmemiz neticesinde o bölgede yeni bir aile sağlığı merkezi yapımına başlayacağız,” dedi.

İlçedeki birlik, beraberlik ve huzur ortamına da dikkat çeken Başkan Poyraz, “Önümüzde yeni bir genel seçim var. Siyasi olarak muhalefetini yapıp, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için bize yol gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz, 7 yıldır görüşlerimizi belirttik, birbirimizin hatalarını düzelttik ama sokaktaki vatandaşı da etkileyecek hiçbir kırgınlık yaşamadık.  Eleştirilerini yüzümüze yapanlardan, eksiğimizi yüzümüze söyleyenlerden ve bize bunları düzeltme imkanı veren herkesten Allah razı olsun. 2016 yılında da birbirimize yol göstererek ilçemizin kalkınması için çalışacağız, diyerek önemli mesajlar verdi.

Performans programı görüşmelerinde muhalefet grubu adına söz alan Yusuf Polat,  2015 ve 2016 yılları için hazırlanan programları karşılaştırarak bazı tespitlerini iletti. Polat ayrıca, kurulan kadın basketbol takımı için yönetimi tebrik ederken, Türkiye’nin uluslar arası düzeyde başarılar elde ettiği voleybol alanında da bir takım kurulması teklifini iletti.

Performans programı diğer değerlendirmelerin ardından yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, son olarak söz alarak, programın hazırlanmasında ve ilçe halkı için uygulamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

selyus