Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Mayıs 2015

Başkan Can, “Keşkek Anadolu Kültürüdür”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Keşkek, sadece Kastamonu’nun değil, Anadolu’da birçok yörenin vazgeçemediği düğün yemeği, en itibarlı misafirlerimiz geldiği zaman sunmak istediğimiz, ikram etmek istediğimiz büyük emeğin ürünüdür”

Ümraniye Belediyesi ile Kastamonulular Dayanışma Derneği, ortaklaşa ‘Keşkek Şöleni’ düzenledi. 16 Mayıs Cumartesi günü Ümraniye Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe binlerce vatandaş katıldı. 50 kazandan çıkan yaklaşık 30 bin keşkek bir saatte bitti. Ümraniye Belediyesi’nin profesyonel bir ekip anlayışı ile organize ettiği ‘Keşkek Şöleni’ne AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Mustafa Ataç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları Hulusi Şentürk, Rabia İlhan ve Alim Erdemir, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe SKM Başkanı Av. Serkan İnanoğlu, Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, çok sayıda Kastamonulular ile binlerce Ümraniyeli vatandaş katıldı.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ TSE’LİDİR

Keşkek bir Anadolu kültürünün ürünü olduğunu belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Keşkek, sadece Kastamonu’nun değil, Anadolu’da birçok yöresinin vazgeçemediği düğün yemeği, en itibarlı misafirlerimiz geldiği zaman sunmak istediğimiz, ikram etmek istediğimiz büyük emeğin ürünüdür. 50 kazan kaynadı. Televizyon canlı yayınlarında 2 saatte biter dedim ama yanlış söylemişim, şu an son kazanı dağıtıyorlar. 50 kazan bitmiş. Her kazandan 500 kişilik keşkek çıktığına göre demek ki 25-30 bin insanımız keşkeğin tadına bakmış. Burada 2 tane Kastamonulu milletvekili adayımız var. Birisi Rabia İlhan, diğeri çok değerli kardeşim Hulusi Şentürk. Hulusi kardeşim, hem parti içinde hem de kamuda çok önemli görevlerde bulunmuş. Türk Standartları Enstitüsü gibi bir önemli kurumun başkanlığını yapmış bir kardeşimiz. Bir malın TSE’li olması önemlidir. Artık TSE’siz mal kullanan kalmadı. Ümraniye Belediyesi ’de TSE’lidir. Türk Standartları Enstitüsü’nden belge almış, TSE standartlarında hizmet ettiği tescil edilmiş bir belediyedir. Belediye binamız, Türkiye’de örneği olmayan bir projedir, yeşil bir projedir, çevreci bir projedir ve akıllı bir belediyedir. TSE’ye tüm bunlar için başvurduk. Bu belgeleri alan ilk belediye olacağız inşallah. Ümraniye belediyesi standartlar üstü hizmet vermeye çalışan bir belediyedir” dedi.

 

“BAŞIMI YERE EĞECEK HİÇBİR YANILIŞIN İÇİNE DÜŞMEDİM”

Bugünlere anlı açık geldiği ifade eden Türk Standartları Enstitüsü Başkanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Huluşi Şentürk, “Cumhurbaşkanımızın emirleriyle, 32 İslam ülkesinin üye olduğu ‘Helal Gıda’ çalışmalarını yürüttüğümüz Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanlığı görevini üstlendim. Görevimi onurlu bir şekilde yerine getirdim. Öte yandan, 30 yıldır mahallede, ilçede, ilde bir teşkilatçı olarak mücadele ediyor, bugünde aynı dava ve aynı inançla milletvekili adayı olarak yoluma devam ediyorum. Bugüne kadar Allah’a Hamdolsun başımı yere eğecek hiçbir yanılışın içine düşmedim. Bir Kastamonulu hemşeriniz olarak hepinizden destek ve dua istiyorum” şeklinde konuştu.

AVCININ KUŞLARA ATTIĞI YEM CÖMERTLİĞİNDEN DEĞİLDİR

Programda bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe SKM Başkanı Av. Serkan İnanoğlu, “Hepiniz şeref verdiniz. Bugün günlerden Kastamonu. Bugün bu meydan Kastamonu kokuyor. Belediye başkanımız bu meydanı açtığında bizlere; Anadolu’yu burada yaşatalım, Anadolu’nun kokusunu burada alalım demişti. Elhamdülillah yine burada bir rekor kırılmış ve 50 kazan dolusu keşkek hazırlanmış, halkımıza dağıtılmış. Ben buradan dernek yöneticilerine ve belediye başkanıma, bize Anadolu’yu buraya taşıdığı için ve bu meclisi burada ağırlamamızı sağladı için sonsuz teşekkür ediyorum. Değerli belediye başkanım, sokaklara çıktığımızda Allah’ımıza Hamdolsun belediyemizin hizmetlerini, kültür merkezlerini, kendi sorumluluğunda olmamasına rağmen yapılan okulları, sağlık ocaklarını, muhtarlıkları halkımızla paylaşıyoruz.

Avcının kuşlara attığı yem cömertliğinden değildir. Bakın etrafta binbir çeşit vaatler dolaşıyor. Binbir türlü desiseler dolanıyor. Ama kim ne derse desin “Onlar konuşuyor, AK Parti yapıyor” diye konuştu.

Memleki Balıkesir’de de çok meşhür bir yiyecek olan keşkek’in önemli bir eğemin ürünü olduğunu ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çocukluğundaki keşkekli günlere gitmişcesine masum bir duruş sergiledi..

Aynı zamanda Kastamonu eniştesi olan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, Başkan Can’ın bilgisi doğrultusunda Kastamonu Dayanışma Derneği ile birlikte mükemmel bir ‘Keskek Şöleni’ne imza attı.

Etiketler:
selyus