Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Şubat 2021

Başkan Döğücü, Halk Ekmeği siyasete alet eden Özgen Namayı’ı eleştirdi

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, Halk Ekmek üzerinden şov yapan İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama’yı, “Siyasi çıkar uğruna Halk Ekmek üzerinden politik hesap güdenlere buradan ekmek çıkmaz” diyerek eleştirdi.

Sancaktepe Osmangazi İlkokuluna ait olana arazi üzerine izinsiz ve habersiz konan Halk Ekmek Büfesinin kaldırılması için okul müdürü İlçe Kaymakamlığı’na resmi talepte bulundu. Talebi değerlendiren Kaymakamlık, okul müdürünü haklı buldu ve büfenin kaldırılması için Sancaktepe Belediyesi’nden lojistik destek istedi.

Sancaktepe Belediyesi de okula ait arazi üzerine işgal olarak duran Halk Ekmek Büfesini kaldırdı. Bu gelişmeyi siyasi şova döndürmek isteyen ve hala seçim yenilgisinin etkisinden kurtulamayan İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, “Sancaktepe Sarıgazı Meydanı’nda bulunan Halk Ekmek Büfesi, Sancaktepe Belediyesi ekipleri tarafından hukuksuz bir şekilde yerinden kaldırdılar. Onlar ekmekle uğraşmaya devam ediyorlar. Biz de kaldırdıkları büfeyi İBB’ye ayıt olan bir yere konumlandırdık” diyerek Sancaktepe Belediyesi’ne suç isnat etti.

Bunun üzerine Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü de hiç zaman kaybetmeden Özgen Nama’ye cevap verdi.

“SİYASİ ÇIKAR UĞRUNA HALK EKMEK ÜZERİNDEN POLİTİK HESAP GÜDENLERE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ”

Özgen Nama’ya cevap veren Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü, “Belediyemiz hakkında bir Halk Ekmek Büfesine yapılan işlem üzerinden ucuz bir algı operasyonu yürütülmektedir. Kaymakamlığımızın 18.01.2021 tarihli yazısına istinaden büfenin taşınması hususunda bizden zabıta desteği istenmiş olup karar ve yürütme Kaymakamlığımızca uygulanmıştır.

İBB’nin hukuksuzca, meclis kararına aykırı şekilde gasp ettiği alan Osmangazi İlkokuluna ait olup okul müdürü tarafından büfenin kaldırılması için Kaymakamlığa resmi talep iletilmiştir. İddia edildiği gibi Belediyemizin süreçte lojistik talebi karşılamak dışında bir dahli yoktur.

Halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden, yalan haber anlayışını düstur edinen yayın organlarında beceriksizliğini örtecek şovlar yapmak uğruna Halk Ekmek gibi köklü ve saygın bir kurumu hiç olmadığı kadar siyasete alet eden yöneticiler hakkında yasal işlemleri de başlatacağız.

Halk Ekmek Büfesi tüm bu usulsüzlüklere rağmen konduğu yerden alınıp işleten kişinin de muvafakati ile hemen yakındaki bir alana tekrar yerleştirilmiş. Fakat şovmen malum şahıslarca siyasi rant uğruna hiç taşınmamış ve işletme hakkı elinden alınmış gibi deklare edilmiştir.

Siyasi çıkar uğruna Halk Ekmek üzerinden politik hesap güdenlere buradan ekmek çıkmaz. Sadece pandemi döneminde 30 bin ailenin kapısını sosyal yardımlar ve sıcak aş, ekmekle çalan Sancaktepe Belediyesi var gücüyle Sancaktepe için çalışmayı sürdürecektir” dedi.

selyus