Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Haziran 2021

Başkan Döğücü, Yenidoğan Metrosu için de bir “Metro İptal Etme Töreni” düzenleyecek misiniz?”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattının üzerini dolduran İBB’ye tepki veren ve isim vermeden Başkan Ekrem İmamoğlu’na soru soran Başkan Döğücü, “Daha önce Sancaktepe’de bir türlü bitiremedikleri metroya ikinci başlama töreni yapan İBB’ye soruyoruz. Bugün üstüne toprak attığınız Yenidoğan Metrosu için de bir “Metro İptal Etme Töreni” düzenleyecek misiniz?” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2017 yılında AK Parti yönetimi tarafından ihale edilen Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hatları için açılan durak kuyularını kapamaya başladı.

CHP’li İBB yönetimi, yüzde 60 kredi aldığı ve yüzde 40 kendi öz kaynaklarından yapması gerektiği halde Yenidoğan metro hattı ile ilgili çalışmayı tamamen durdurması yetmediği gibi belirli aşamaya gelen yerlerin üstünü örttü.

Yenidoğanlı vatandaşların çok büyük tepki gösterdiği bu vahim görüntüler için kendini savunmak için yalana başvuran İBB yetkilileri, başvuru reddedildi diyerek topu Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne attılar. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada ise, “İBB, metro projeleri için yüzde 60 kredi aldı ve yüzde 40’da kendi öz kaynakların yapacağı için bize zaten ihtiyaçları ve onay alma zorunluluğu yok” dendi.

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını yaptığı İBB’nin bu çalışmasına bir büyük tepki de Sancaktepe Belediye Başkanı Avukat Şeyma Döğücü’den geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İBB yetkililerini eleştiren Başkan Döğücü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “Daha önce Sancaktepe’de bir türlü bitiremedikleri metroya ikinci başlama töreni yapan İBB’ye soruyoruz. Bugün üstüne toprak attığınız Yenidoğan Metrosu için de bir “Metro İptal Etme Töreni” düzenleyecek misiniz?” dedi. Kaynak: İstanbul Takipte Haber Sitesi

selyus