Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Ekim 2016

Başkan Erdem’in Muharrem Ayı ziyareti

Osmangazi Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Cem Evi’ni ziyaret eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Muharrem Ayı’nda vatandaşlara bir araya geldi.

Muharrem Ayı’nın gelmesiyle birlikte manevi değerlere saygı ve kaynaşma amaçlı bir dizi etkinlikler gerçekleştiren Sancaktepe Belediyesi, aşure ikramı yaparak, Hazreti Hüseyin’i anma programı düzenliyor.

6 Ekim Perşembe günü gerçekleşen ziyarette Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra Sancaktepe İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, Samandıra Yunus Emre Cemevi Başkanı Erol Koç’ ta hazır bulundu.

İçinde bulunduğumuz Muharrem Ayı’nın tüm insanlığa ve toplumumuza hayırlar ve güzellikler getirmesini temennisinde bulunan Başkan Erdem, “Bu mübarek ayın bizleri; sevgiye, kardeşliğe, barışa ve esenliğe götürmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bu topraklar üstünde binlerce yıl kardeş olarak bir arada yaşadık. Bu ayda tüm Alevi canlarımızın yas tuttuğu zamanlardır. Her zaman yanlarındayız. Cem evlerinde açtıkları ocaklarla vatandaşlarımıza aşure ikram ediyorlar. Aynı kazanda pişen aşureyi, hepimiz bir kaşık olarak yiyoruz. Sizlerin sadece bu acılı günlerinde değil har zaman yanınızdayız ” dedi. 

Cem evi yetkilileri ve vatandaşlar da Belediye Başkanını aralarında görmekten son derece mutlu olduklarını dile getirerek, “Başkanımız buranın yabancısı değildir. Kendisi her zaman yanımızda olmuştur. Aşure günümüze gelip bizim yas günümüze anlam kattı. Bizlerle birlikte oldu” diye konuştu. 

selyus