Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Nisan 2016

Başkan Erdem, muhtarlarla buluştu

Belediye Başkanı İsmail Erdem, belirli aralıklarla muhtarlarla toplantı yapıp, gerçekleştirilen hizmetleri ve eksikleri değerlendirdiklerini belirterek, Sancaktepe’de kamu kurum ve kuruluşlarının örnek düzeyde birlikte çalıştığını söyledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçede bulunan 19 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek yürütülen hizmetler hakkında bilgi verirken, muhtarların talep ve görüşlerini dinledi.

Safa Tepesi Sosyal Tesisleri’nde 8 Nisan Cuma günü gerçekleşen toplantıya Sancaktepe ilçesine bağlı 19 mahalle muhtarının yanı sıra başkan yardımcıları da katıldı.

Toplantıda muhtarlara bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, belirli aralıklarla muhtarlarla toplantı yapıp, gerçekleştirilen hizmetleri ve eksikleri değerlendirdiklerini belirterek, Sancaktepe’de kamu kurum ve kuruluşlarının örnek düzeyde birlikte çalıştığını söyledi. Başkan Erdem, ihtiyaçların yüz yüze muhtarlardan öğrenilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Şehrimizi hep birlikte kalkındırıyor ve geliştiriyoruz. Hizmeti birlikte yapıyoruz. Toplumda sorumluluk, yerel yönetimde, kurumlarda ve muhtarlıklardadır.  Eğitim ve öğretim sezonun başlaması ile birlikte ilçede yaşanılan hareketlilik artacaktır.  Genel anlamda ise mevsim değişikliği ile birlikte ihtiyaç ve taleplerini yine birlikte planlayacağız. Hızla gelişen bir ilçeden bahsediyoruz. İşimizin kolay olmadığının farkındayız. İnsanlar Sancaktepe’ye yaşanılabilir diye geliyor. Bizler Sancaktepeliler olarak gerçekten şanslıyız. Yerel yönetimler olarak Büyükşehir ve ilçe belediyelerle birlikte kurumlar da ahenkle çalışıyor. Şehrin gelişmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

Başkan Erdem, muhtarların verdiği hizmetin önemine değinerek yasal boyuttan bakıldığında, muhtarlığın yerel yönetim, merkezi yönetim ve özel büroya ait nitelikler taşıdığı ve muhtarlığın oldukça spesifik bir konuma oturduğunu belirtti. Erdem, “Muhtarlar halkla iç içe yaşayan, onların sorunlarını en iyi bilen insanlardır. Bu yönü ile mahallenin eli ayağı, gözü kulağıdır “ dedi. Başkan Erdem, her muhtarın mahallesi ile ilgili talepleri için kendilerine rahatlıkla başvurabildiğini ve bu konuda kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından muhtarlar, ulaşım, eğitim, sağlık ve yerel yönetim konularındaki görüş ve isteklerini iletti.

 

selyus