Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 10 Mart 2018

Başkan Hilmi Türkmen, “İstanbul’un en temiz 3 ilçesinden biriyiz”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Yapılan araştırmalara göre İstanbul’un en temiz 3 ilçesinden biriyiz hamdolsun. Temizlikte çok çok iyi noktalardayız. Özellikle bu dönüşebilen çöpler konusunda vatandaşlarımız olarak sizlerden biraz daha duyarlılık bekliyoruz.”

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle Buluşmaları toplantısının bir diğeri İcadiye, Kuzguncuk ve Sultantepe Mahalle Sakinleri ile gerçekleştirildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, katıldığı toplantıda Üsküdar genelinde ve mahallerde yapılan hizmetleri anlatı.

“TEMİZLİKTE ÇOK ÇOK İYİ NOKTALARDAYIZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Bizler Üsküdar Belediyesi olarak hem Üsküdar genelini ilgilendiren hem de tek tek mahallelerimizi ilgilendiren konuları bu mahalle toplantılarında konuşuyoruz. Bugün burada 3 mahallemiz var. Bu 3 mahalle bizim Üsküdar’da merkez mahallelerimizden. Her mahallenin kendine göre bir ihtiyacı var, bir eksiği var ama sonuçta Üsküdar’ımız İstanbul’un en güzel ilçelerinden birisi. Yapılan araştırmalara göre İstanbul’un en temiz 3 ilçesinden biriyiz hamdolsun. Temizlikte çok çok iyi noktalardayız. Özellikle bu dönüşebilen çöpler konusunda vatandaşlarımız olarak sizlerden biraz daha duyarlılık bekliyoruz,” dedi.

ÜSKÜDAR’DA İKİLİ EĞİTİM YÜZDE 46’DAN YÜZDE 2’YE DÜŞTÜ

Konuşmasına devam eden Başkan Hilmi Türkmen, “Biz Üsküdar’da birkaç hususu ön plana çıkardık. Bunlardan biri eğitimdir. Bizim Üsküdar’da bulunan okullarımızın kalitesi ve konforu İstanbul’da bir numara. Gerek liselere geçiş sınavlarında gerekse üniversite sınavlarında Üsküdar’ın ortalaması hem İstanbul hem de Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde. Üsküdar’da 2014 yılında 100 bin öğrencimiz vardı. 2’li eğitim gören öğrenci sayımız yüzde 46 idi. Şu anda Üsküdar’da 2’li eğitim gören öğrenci sayımız yüzde 6’ya düştü. Gençlik ve eğitim bizim çok önemli. Güçlü Türkiye eğitimden geçiyor. Mayıs ayı içerisinde Ünalan Mahallesi’nde bulunan Bilim Merkezini açıyoruz. Bizim Üsküdar’ımızda YÖK onaylı Çocuk Üniversitemiz bulunuyor. Şu anda 2000 öğrenci orada eğitim görüyor. Bizim için önemli olan bir diğer konuda sağlık. Ünalan Mahallemizde Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Fizik Tedavi Hastanesinin bir şubesini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sadece Ünalan Mahallesi değil tüm Üsküdarlı vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak bir hastane. Yavuztürk Mahallesinde. Halen yapımı devam eden Yavuz Selim Cami’nin alt katında da geniş bir alanda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapıyoruz. Bu da yine Üsküdar’ımız için güzel bir hastane olacak. Toplamda 50’nin üzerinde ünitesi ve ameliyathanesi olan hastanemizi de mart ayının başında açacağız,” diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen toplantının sonunda vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayarak istişarede bulundu.

 

selyus