Ana Sayfa YAŞAM 10 Mart 2018

Üsküdarlı Bakkal Kanber’e iyilik ödülü

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4. Uluslararası İyilik Ödülüne layık görülen Bakkal Kanber Bozan, “Çocuklarımız okumuyor. İstiyorum ki çocuklarımız okusun. Ben de babayım mahallenin çocuklarını zaten görüyorum. Telefonlarla uğraşırken hiç kitaplara bakmıyorlar. Amacımız bu çocuklarımıza yardımcı olamak ve okumaya teşvik etmek” dedi.

Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi’nde bir bakkal dükkanı işleten Kanber Bozan ve oğlu Fırat Bozan, mahallenin çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve durumu olmayanların dilediğini alabilmelerini kolaylaştırmak için kitap karşılığında alışveriş imkanı sağlıyor. Bakkalda bulunan kütüphaneden bir kitap okuyup özetini Bakkal Kanber Amca’ya anlatan çocuklar, dilediği ürünü ücretsiz olarak alıyor. Bakkalın projesini duyan çeşitli illerden vatandaşlarda destek olmak için kargo ile kitap gönderiyor.

Bakkal Kanber Bozan, çocukları okumaya teşvik etmesi nedeniyle, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Uluslararası İyilik Ödülleri”nin bu yılki sahipleri arasında yerini aldı. Bakkal Bozan, ödülünü 13 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanılığı Külliyesi’nde yapılacak olan töreniyle alacak.

Kendisine iyilik ödülü verildiği için mutlu olduğunu söyleyen Bakkal Kamber Bozan, “Tabi bu iyilik ödülleri herkese nasip olmuyor. Biz mutlu oluyoruz tabi bize layık gördükleri için. Zaten amacımız iyilik yapmaktır. Benim amacım herkese böyle yardımcı olmaktır. İsterim ki herkes bir şeyler yapsın. Bu yaptığımız projeye destek versinler çocuklarımıza yardımcı olalım. Tabi şimdi biz mahalle bakkalıyız. Çocuklarımız geliyor tabi. Bakkala gelip bir şeyler aldıkları zaman biz zaten kendilerine tavsiye ediyoruz. Burada sizlere ücretsiz kitap getirmişiz. Bu kitapları alıp götürüyorsunuz. Okuyup özetini anlattığınız zaman ne isterseniz ücretsiz veriyorum diyorum” dedi.

“TELEFONLARLA UĞRAŞIRKEN HİÇ KİTAPLARA BAKMIYORLAR”

Çocukların kitap okumamasına sitem eden Bakkal Bozan, “Çocuklarımız okumuyor. İstiyorum ki çocuklarımız okusun. Bende babayım mahallenin çocuklarını zaten görüyorum. Telefonlarla uğraşırken hiç kitaplara bakmıyorlar. Amacımız bu çocuklarımıza yardımcı olmak ve okumaya teşvik etmek. Ailelerde duyduğu zaman mutlu oluyorlar. Bizde onların mutluluğunu gördükçe daha çok yapasımız geliyor” ifadelerini kullandı.

“İYİLİĞİN KARŞILIĞI MUTLAKA SEVGİ SAYGIDIR”

Ödülü Ankara’da Cumhurbaşkanı Külliyesinde alacağını söyleyen Bakkal Bozan, ”Bize bunu layık gördükleri için onlara çok teşekkür ederim. Gurur verici bir şey çok mutlu oluyorum. Herkese nasip olmaz tabi. Herkes iyilik yapsın. İyiliğin karşılığı mutlaka sevgi saygıdır. Bizde bu sevgiye saygıya layık olduğumuz için mutlu oluyoruz tabi” şeklinde konuştu.

selyus