Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 5 Kasım 2018

Başkan Hilmi Türkmen, yerel basına Üsküdar’ın vizyon projelerini tanıttı

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yerel basınla bir araya geldi. Bundan bir ay önce açılan Nevmekan Sahil’de basın mensuplarını ağırlayan Başkan Türkmen, burada Üsküdar Belediyesi’nin 4,5 yılda hayata geçirdiği projeleri ve hizmetlerini anlattı.

İçlerinde bazılarının değil Türkiye’de hatta Dünya’da ilk olan mega projelerin arasında Türkiye’de ilk olan bir model bir proje Nevmekan Sahil, 7’sinde yarı olimpik yüzme havuzu olan 9 adet kapalı spor salonu, değil Türkiye’de Dünya’da eşi olmayan Engelsiz Yaşam Merkezi, İstanbul’da bir ilk olan Ünalan Bilim Merkezi, Üsküdar’da 60 Cami ve 20’ye yakın okul binası yapıldı. Ayrıca 35 yıldır kangren haline gelen ilçenin imar sorunu kökünden çözüldü.

Ve yine Üsküdar’da kişi başına metre kareye düşen yeşil alan iki katına çıkartılarak Dünya standartlarının üstünde yer aldı. Görünmeyen bir diğer büyük hizmet; sosyal karta her ay 1 milyon 50 bin lira yüklenerek 5,500 kişinin yararlanması sağlanıyor.

Projelerin bir bölümünden bahseden Başkan Türkmen, yerel basını önce Engelsiz Yaşam Merkezi’ne, oradan Nakkaştepe Mesire Alanı’na ve oradan da Ünalan Bilim Merkezi’ne götürdü. Bu yerlerle ilgili Başkan Türkmen ve yetkililer yerel basına detaylı bilgi verdi.

TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR PROJE YOK

Nevmekan Sahil’de basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Şu an içinde bulunduğumuz Nevmekan Sahil’i bir ay önce açtık. Buraya Üsküdar dışından Avrupa Yakası ve civar ilçelerden gelen gençler var. Burası Üsküdar’ı aşmış durumda, burası bir İstanbul Projesi, hatta bir Türkiye Projesi. Türkiye’de böyle bir proje yok. Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a gezdirdik burayı. Bakanımız ‘bu bir vizyon işi’ diyor. Artık böyle yerler yapmak lazım. Türkiye’de böyle mekanlara ihtiyaç var. Hele büyükşehirlerde. İnşallah burası model olur ve uygularlar” dedi.

Başkan Türkmen, çok özel mimarisi olan Nevmekan Sahil’e Marmaray, Üsküdar-Ümraniye-Çekemköy metro hattı, Şehir Hatları vapurları, Harem’deki Avrasya, İETT Otobüsleri ile vatandaşların çok rahat ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.

“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, TÜRKİYE’NİN BİR VİZYON PROJESİDİR”

Daha sonra yerel basını Engelsiz Yaşam Merkezi’ne götüren ve burada bir açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “En çok duygulandığımız ve en çok önemsediğimiz bu yer hayatımız boyunca inşallah hep kullanılır. Yaptığımız hizmetler arasında en çok dua alacağımız birim bu. Bir çocuk çok önemli. O çocuk bir ailenin dünyası. Geliyorlar buraya terapi olup gidiyorlar. Onlar onu unutamıyor. Çocuklar mutlu ailesi mutlu. Çünkü hayatları değişiyor. Bu işin maddi boyutu bir tarafa, onu unutuyoruz, burası manen hepimizin tatmin olacağı ve huzur bulacağı bir proje oldu. Engelsiz Yaşam Merkezi, Türkiye’nin bir vizyon projesidir. Buranın değil Türkiye’de Dünya’da örneği yok” diye konuştu.

Yaşam Merkezi ile ilgili daha geniş bilgiyi yakında sizlerle paylaşacağız.

Basını son olarak Ünalan Bilim Merkezi’ne götüren Başkan Türkmen, burada da mekanı tanıtıcı açıklama yapıldı. Bu merkez de İstanbul’da bir ilk.

NOT: Kaynak gösterilse de fotoğraf ve haberimizi kullanmak yasaktır. Kullanıldığı tespit edildiği takdirde yasal haklarımızı kullanacağız!

selyus