Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 9 Ekim 2019

Başkan İmamoğlu Esenler’de

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyeleriyle buluşmayı sürdürüyor. İmamoğlu, bu kapsamda 5. ilçe olarak Esenler’i ziyaret etti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından karşılanan İmamoğlu, toplantıya, ekibiyle katıldı.

İBB Başkanı İmamoğlu, “Bugün Esenler’deyiz. Belediye başkanımızla Esenler’i konuşacağız. Beşinci ziyaretimizi Esenler’e yapıyoruz. Bütün ilçe belediyelerini gezeceğiz. Başkanların gözünden İstanbul Belediyesi’nin faaliyetlerini dinleyeceğiz. Gördükleri eksikleri ya da yapılan; ama yürümeyen işleri dinleyeceğiz, önerileri de tabi. Bunun yanı sıra entegre neler yapabilir, konuşacağız. Bu gündemle bütün belediye başkanlarımızı gezeceğiz. Yine 39 belediye başkanımızla 10 bölge üzerinden bir çalışma modeli başlatacağız. Bunu başlatabilmemiz için de tüm İstanbul özetini ilçelerden almamız gerekiyor. Bu toplantıların buna büyük bir katkısı olacak. Koordineli, bir arada iş üretme becerisini geliştireceğiz, geliştirmeliyiz. Herkes seçilmiş belediye başkanı. 39 ilçemiz için de aynı şey geçerli. Biz de bu şehre bütüncül olarak hizmet etmek zorunda olan Büyükşehir Belediye başkanıyız. Tanım ve yol haritası çok net. Aksi olursa millet bizden hesap sorar. O bakımdan bugün Esenler Belediye Başkanı’mızdan hem brifing alacağız hem saha gezimiz var. Umut ederiz ki hem Esenler hem İstanbul adına güzel hizmetler verdiğimiz bir dönem olsun. Teşekkür ederiz Esenler Belediye Başkanı’mıza” “dedi.

GÖKSU, SUNUM YAPTI

Göksu da “Biz de teşekkür ederiz. Hoş geldiniz, sefa getirdiniz” dedi. Göksu’nun sunum yapacağı basına kapalı toplantıya geçti. Toplantının ardından İmamoğlu, Göksu ve beraberlerindeki heyet saha gezisine çıktı. Göksu, heyet, sırasıyla Esenler Kentsel Dönüşüm Merkezi, 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı – TOKİ iş birliğiyle yapılan “Esenler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İmamoğlu ve Göksu, gezinin son durağı olan “Esenler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” inşaat alanında, gazetecilerin bölgeyle ilgili sorularını yanıtladı.

selyus