Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Haziran 2015

Başkan Poyraz, sözünün eri

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, söz verdiği projelerde halen yapımı devam edenlerin yanı sıra, bitenleri birer birer hayata geçirmeye başladı.

Çekmeköy’e yaptığı hizmetlerin yanı sıra önemli projeleri tamamlayarak ilçenin çehresini değiştiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, göreve yeniden geldiği süreçte söz verdiği projeleri birer birer hayata geçirmeye başladı. Söz verirken Notere gitmek yerine halkın ayağına giden ve laf üreten muhaliflere yaptığı icraatlarıyla cevap veren İstanbul’un başarılı belediye başkanı Ahmet Poyraz, en son olarak Türkiye’ye örnek olan Nikah Sarayı’nı hizmete açarak Çekmeköylülerin hizmetine sundu.

Başkan Poyraz, ayrıca geçtiğimiz ay Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar İdris Güllüce ile Volkan Bozkır, İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve milletvekillerini Çekmeköy’de ağırlayarak ilçede yapılan birçok projenin toplu açılış törenini gerçekleştirerek sözünün eri olduğunu gösterdi.

HİZMETE AÇILAN PROJELER

ÇEKMEKÖY NİKAH SARAYI

Çekmeköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Nikah sarayında: 330 ve 500 kişilik iki kapalı nikah salonu, açık hava düğünleri için açık alan bulunuyor. Ayrıca, sosyal tesis bölümü ile nikaha gelen misafirlerin yanı sıra diğer organizasyonlara da ev sahipliği yapılıyor. 180 araç kapasiteli kapalı otoparktan aylık üyelik sistemi ile nikah günleri haricinde de Çekmeköylüler de yararlanabilecek.

Çekmeköy Nikah Sarayı’nda ayrıca; çiçekçi, fotoğrafçı, kuyumcu gibi dükkanlar açılarak, nikaha gelen misafirlere ve düğün sahiplerine hizmet veriyor.

GÜNGÖRMÜŞLER KONAĞI

Çekmeköy Belediyesi’nin hemen yanı başında 50 dönümlük yeşil alan içinde açılan ‘Emekliler Kahvesi’nde emekliler gün boyu ücretsiz olarak misafir ediliyor. Emekliler, çay ve kahve ikramlarının yanı sıra dergi, kitap ve günlük gazeteleri okuma imkanı buluyor.

ÇEKMEKÖY SPOR KOMPLEKSİ

Hamidiye mahallesi ulus pazarı yanında yüzme havuzlu tam kapasiteli spor kompleksi yapımı tamamlandı. Toplam 3 bodrum kat, zemin kat ve çatı katı olmak üzere 5 kattan oluşan Çekmeköy Spor Kompleksi, 2 bin 892 metrekare alana inşa edildi. 15 bin 318 metrekare kapalı alana sahip olan tesiste spor sahası, fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, 75 araçlık kapalı otopark yer alıyor.

YENİLİK AKADEMİSİ PROJESİ

Ulusal ve uluslararası areneda yenilikçilik, araştırma, geliştirme, proje yarışmaları düzenlenmekte ve dereceye giren öğrencilere eğitim alanında birçok ayrıcalıklar tanınmaktadır.  Lisans programlarına yerleştirme sınavlarında ekstra puan ya da sınavsız kontenjan bunlardan sadece bir kaçıdır. İlçemizde eğitim alan lise öğrencilerinin, gelecek kaygılarını azaltmak, üniversite hazırlık süreçlerinde destek olabilmek, kreatif düşünebilmelerini, potansiyel eğitim birikiminin açığa çıkmasını sağlamak amacıyla proje üretmeye yönelik derslerin olduğu “Yenilik Akademisi”ni kurduk.

DEVAM EDEN PROJELER

ÇEKMEKÖY İKİNCİ METRO HATTI

Üsküdar-Çekmeköy metro hattının devreye girmesi ile Üsküdar-Çekmeköy arası yolculuk mesafesi 24 dakikaya inecek. Hattın devamı olarak hazırlanan proje tamamlandığında Güngören ve Aydınlar Mahalleleri üzerinden Sancaktepe’ye oradan da Sabiha Gökçen Havaalanına metroyla ulaşım sağlanacak.

ÇEKMEKÖY DEVLET HASTANESİ

Yaklaşık 50 dönüm üzerine kurulu olan ve inşaatı devam eden Çekmeköy Devlet Hastanesi’nde laboratuvar, radyoloji, çamaşırhane, sterilizasyon, endoskopi ünitesi, kan alma ve numune alma, morg, depolar ve mal kabul, acil, kafeterya, diyaliz ünitesi ve ticari alanlar, yoğun bakım ünitesi, yönetim, sağlık kurulu, poliklinikler, 7 adet ameliyathane, doğumhane (4 sdl, 3 yataklı doğum ve müdahale odası, 4 yataklı anne oteli), 8 yataklı yenidoğan ünitesi, 9 adet küvöz, poliklinik ve yatak servisler(1 suit oda, 1 refakatçi odası, 12 tek kişilik oda ile 12 çift kişilik oda, yemekhane, mutfak, ibadethane, kütüphane, seminer salonu, konferans salonu ve 6 tane merdiven çekirdeği, üçü medikal asansör olmak üzere 11 adet asansör bulunmaktadır.

CUMHURİYET MAHALLESİ KÜLTÜR MERKEZİ

Bir bodrum bir zemin ve 5 normal kattan oluşacak kültür merkezinin toplam inşaat alanı 4 bin 500 m2 olacak. Bodrum katlarında otopark, zemin katta fuaye alanları, sergi salonları olacak. Binanın birinci katında bekleme salonu, derslikler ve sergi salonları, ikinci katında idari birimler ve derslikler, üçüncü katında kafeterya, sergi salonları, dördüncü katında 500 kişilik tiyatro/ sinema/ konferans salonu, beşinci katında seyir terası olacak.

Betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşan, son teknoloji imkanlarının kullanılacağı binanın dış Cephe kaplamaları; cam, alüminyum ve çelikten yapılacak. İki asansörlerden bir tanesi sadece engelli vatandaşların kullanımına sunulacak. 2014 teknolojisi ile yapılacak bina, kendi enerjisini kendi üretebilen bir donanıma sahip olacak.

KAPALI PAZAR YERİ

Çekmeköy çok yakında modern kapalı pazar yerine kavuşuyor. Mehmet Akif Mahallesi içerisinde yapılan kapalı pazar yeri içerisinde kreş, servis ve ambulans bulunacak.

YAPIMINA BAŞLANACAK OLAN PROJELER

ÇEKMEKÖY SEYİR TEPESİ / ÇEKMEKULE

Seyir Tepesi ile Çekmeköy Bölgesinin sosyal tesis ihtiyacını karşılanacak. Muhsin Yazıcıoğlu ormanıyla birleştirilerek daha büyüyen projede park ve spor sahaları ile yürüyüş alanlarının bir arada bulunduğu bir yaşam alanı inşa edilecek. Ayrıca Çekmekule ile Çekmeköy ve çevre manzarası rahatça izlenecek.

OTOPARK PROJELERİ

Çekmeköy’de otopark sorunu olmamasına rağmen nüfusun hızla artması öngörülerek,  oluşabilecek otopark sorunları için; cadde otoparkları, katlı otoparklar, yer altı otoparkları ve mahalle otoparkları yapılacak.

ÇAVUŞBAŞI CADDESİ SOSYAL TESİSLERİ

Çavuşbaşı üzerinde halka açık model bir sosyal tesis inşa edilerek, Çekmeköylüler ekonomik ve kaliteli hizmetle buluşturulacak.

ENGELLİ EĞLENCE VE HİZMET SARAYI

Tüm engelli gruplarının hizmet alabileceği tam teşekküllü bir hizmet merkezi kurulacak. Engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlayacak, engelli erişimine uygun salon ve derslikler kurarak, yeşil çevre alanıyla zenginleştirilecek bir merkez inşa edilecek.

DOĞA VE MOTOR SPORLARI MERKEZİ

5 yıldır devam eden İstanbul ve Türkiye genelinden ilgi gören doğa sporlarının yapılacağı parkurlar yapılacak. 10.000 m2’lik projede izci kampları da yer alacak.

TAŞDELEN MEYDAN PROJESİ

Şile yolu trafiği yerin altına alınacak.  Yerin üstünde kalan 65.000 m2’lik bölgede, metro durağına yaya ulaşımının sağlanacağı,  butik alışveriş alanlarının, kafelerin bulunacağı bir meydan yapılacak.

Etiketler:
selyus