Ana Sayfa ANNE ÇOCUK, YEREL YÖNETİMLER 9 Mart 2021

Başkan Türkmen, Üsküdar Kadın ve Aile Danışma Merkezi açılışı gerçekleştirdi

Daha güçlü bir toplum için her zaman kadınlarımızın yanında olan Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar Kadın ve Aile Danışma Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılan açılış programına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Abdullah Atmaca ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’nın yöneticileri katılım sağladı.

Başkan Hilmi Türkmen açılış konuşmasında, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bütün dünyada kutladığımız bir gün. Biz de bu anlamlı merkezimizi bugün açmak istedik. Güçlü bir toplum istiyoruz. Bireyler tek tek güçlü olsun istiyoruz. Eğitimli, kendi ayakları üstünde duran, psikolojik ve sosyal açıdan sağlıklı bireylerle ancak bir gelecek kurabileceğimizi biliyoruz. Bunun da yolu kadınlardan geçiyor. Annelerimiz, kız kardeşlerimiz güç olursa biz de güçlü oluruz. Üsküdar Belediyesi olarak, ilgili bakanlıklarımız olsun, eğitim, sosyal güvenlik, sosyal hizmet ve sosyal dayanışma kurumlarımız olsun bu konuda devrim niteliğinde adımlar attık. Son yirmi yılda kaydettiğimiz ilerlemeyi toplumun hafızasına kaydettik.  Ama durmak yok. Özellikle destek gereksinimi olan, hukuki, sosyal, psikolojik destek almak isteyen, meslek sahibi olmak isteyen kadınlar için bir merkez tasarlamıştık. Bugün bu da gerçekleşmiş oldu.” şeklinde konuştu.

Başkan Türkmen’in konuşması ardından kurdele kesimi yapılarak merkez hizmete açıldı. Üsküdar Kadın ve Aile Danışma Merkezi duyarlı ve nitelikli bir ekiple Üsküdarlılara hizmet verecek olmanın yanı sıra; meslek atölyeleri, çocuk atölyeleri, hukuki destek, psikoloji destek ve ekonomik destek gibi yönlendirmeler ile kadınlarımıza her anlamda yardımcı olan bir merkez olarak faaliyetlerini sürdürecek.

selyus