Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Eylül 2017

Başkan Uysal, İBB ‘Başkanlık Mührü’nü aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkan seçtiği Mevlüt Uysal, İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet’in elinden Başkanlık Mührünü alarak görevine başladı.

Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen devir teslimde AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Erol Kaya, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve aralarında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Beykoz Belediye Baikanı Yücel Çelikbilek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın da bulunduğu ilçe belediye başkanları da yer aldı.

İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet Başkanlık Mührünü teslim ettiği Mevlüt Uysal’a yeni görevinde başarılar dileyerek, “Mühür kimdeyse Süleyman odur” diye espri yaptı. Mührü 13,5 yıl İstanbul’a hizmet eden Kadir Topbaş’tan bir hafta önce teslim aldığını ifade eden Ahmet Selamet, “Bu mührü yeni başkanımıza hayırlı hizmetler yapması dileğiyle teslim ediyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Başarısı için İBB Meclisi olarak yanındayız ve duacısıyız” diye konuştu. İstanbullulara hizmet etmek için hemen çalışmaya başladıklarını söyleyen Mevlüt Uysal da “Az konuşup çok hizmet yapacağız dedik. İBB Meclisimize ve AK Parti Genel Başkanımıza, il başkanımıza ve İBB AK Parti grubumuza teşekkür ediyorum. Bu başkanlık mührü geçmişte birçok elde dolaştı. Bu mühürle İstanbul’a canı gönülden hizmet edenlere çok teşekkür ediyoruz. Hayatta olmayanlara rahmet diliyoruz. Başkanlık mührünü mutlu ve kalabalık bir ortamda aldık. İnşallah devrederken de aynı mutluluk ve heyecan içerisinde devrederiz” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir

Halk Ekmeğe zam geldi

Halk Ekmeğe zam geldi

selyus